• Atletski klub Proleter u godini jubileja otvorio vrata i za mališane sa smetnjama u razvoju

    Veliki jubilej, 140 godina uspešnog rada, Atletski klub Proleter iz Zrenjanina obeležiće nizom događaja i manifestacija. I jednom novinom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Atletski klub Proleter u godini jubileja otvorio vrata i za mališane sa smetnjama u razvoju
    Foto: Atletski klub Proleter

     

    Naime, od pre dva meseca, jedan od najstarijih sportskih kolektiva u gradu na Begeju i jedan od najdugovečnijih atletskih klubova u bivšoj Jugoslaviji, Atletski klub Proleter iz Zrenjanina, primio je u svoje redove i mališane sa smetnjama u razvoju i autizmom.

     

    – Primetili smo da postoji potreba za tim, a kako u klubu imamo stručan i profesionalan kadar, odlučili smo da primimo u naše redove i mališane sa smetnjama u razvoju. Takođe smo formirali i grupu dece sa autizmom sa nadom da će se oni vremenom uključiti u redovne treninge. Koliko je za mališane sa smetnjama u razvoju i autizmom važan rad u školi, toliko je važna i fizička vežba. Imamo dva profesora fizičkog vaspitanja i defektologa, a na svakom treningu i medicinsku sestru, i za sada sam prezadovoljna kako sve to ide – kaže za portal zrenjaninski.com trener Atletskog kluba Proleter Mirjana Grujić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Svaka čast, Elemirci: FK Naftagas sav prihod od prodaje ulaznica dao u humanitarne svrhe

     

    Prema njenim rečima, koliko je važno što su se u rad uključili mališani sa smetnjama u razvoju, toliko je bitno i da se kod tipične populacije razvija osećaj inkluzije i empatije.

     

    – Kroz različitost, u stvari, svi naučimo da smo jednaki – ističe Grujić, koja poziva roditelje mališana sa smetnjama u razvoju da priključe svoju decu atletičarima Proletera jer je fizička aktivnost izuzetno važna za njihov bolji rast i razvoj.

     

    atletski klub proleter
    Foto: Atletski klub Proleter

     

    I kako bi na sebi svojstven način obeležili vek i četiri decenije postojanja, u Proleteru su odlučili da mališanima na poseban način pokažu šta je atletika.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Od 15. maja do 15. juna potpuno besplatno roditelji mogu da dovedu svoju decu da vide šta mi to radimo u školici atletike, pa kome se dopadne, verujem da će ostati. U našoj školici ne samo da se nauče osnove kretanja, igre sa loptom i maksimalno razvijaju motoričke veštine, nego svako dete nauči i da pliva i skija. Na treninzima se družimo, radujemo i nešto naučimo, pa eto prilike za roditelje mališana iz tipične populacije, ali i roditelje dece sa smetnjama u razvoju da dovedu svoje mališane i uživaju sa nama – poručuje Mirjana Grujić.

     

    atletski klub proleter
    Foto: Atletski klub Proleter

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Свака част атлетском клубу на показаној хуманости према унесрећеној деци и родитељима. Пораст броја деце с аутизмом је последица нечег што се кроз систем упорно гура. Не сме бити обавезно оно што је ризично. Врућа вест с овог портала: „АстраЗенека повлачи ковид вакцину, огласила се и Агенција за лекове и медицинска средства Србије.“

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport