• Arkadij Vjačanin na Gradskom bazenu

  ZRENJANIN – Svetski rekorder u plivanju, Rus Arkadij Vjačanin, danas je odradio trening na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, gde je i zvanično promovisan kao novi član Plivačkog kluba „Proleter“. Vjačanin je izjavio novinarima da su prva iskustva po dobijanju srpskog državljanstva veoma dobra i da je zadovoljan atmosferom u novoj sredini. – Daću sve od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vjačanin na zrenjaninskom bazenu
  Vjačanin na zrenjaninskom bazenu

  ZRENJANIN – Svetski rekorder u plivanju, Rus Arkadij Vjačanin, danas je odradio trening na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, gde je i zvanično promovisan kao novi član Plivačkog kluba „Proleter“. Vjačanin je izjavio novinarima da su prva iskustva po dobijanju srpskog državljanstva veoma dobra i da je zadovoljan atmosferom u novoj sredini.

  – Daću sve od sebe da pomognem mojim novim klupskim drugovima. Nadam se da ćemo u budućnosto ostvariti najbolje moguće rezultate – poručio je Vjačanin.

  Predsednik Plivačkog saveza Srbije Dragan Radosav ocenio je u izjavi za portal „Zrenjaninski“ da je u ovom slučaju ostvarena saradnja na obostrano zadovoljstvo.

  – Koliko znači njemu, toliko je bitna i za nas. On sa ovim dobija mogućnost nastupa na svetskoj sceni, a mi dobijamo vrhunskog takmičara, bez ikakvih posebnih uslova, o kojima se govorilo u javnosti. Momak je došao potpuno otvorenog srca i sa željom da pomogne – istakao je Radosav i dodao da se čeka registracija Vjačanina u Svetskoj plivačkoj federaciji, posle čega će moći da nastupa i u reprezentaciji Srbije.

  Arkadij Vjačanin (31) je svetski rekorder u malim bazenima i osvajač dvostruke bronze na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. – na 100 i 200 m leđno. On je osvojio i tri zlatne medalje na šampionatu Evrope u Budimpešti 2006. godine – na 100 i 200 leđno, na 4 x 100 mešovito, kao i u štafeti na EP u Ajndhovenu 2008.

  Vjačanin je po hitnom postupku dobio državljanstvo Srbije, na inicijativu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport