• AMK Petrovgrad nezvanični šampion Srbije u motoklasiku

    Proteklog vikenda na stazi u Industrijskoj zoni Ečka Jugoistok održane su poslednje dve trke koje se boduju za Nacionalni šampionat Srbije i za Balkanski šampionat.   Baš kao što je i najavljeno, trke su bile veoma zanimljive i neizvesne do kraja. Odziv takmičara je bio velik i u trkama je učestvovalo oko 50 takmičara iz Srbije, Rumunije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    AMK Petrovgrad nezvanični šampion Srbije u motoklasiku

    Proteklog vikenda na stazi u Industrijskoj zoni Ečka Jugoistok održane su poslednje dve trke koje se boduju za Nacionalni šampionat Srbije i za Balkanski šampionat.

     

    Baš kao što je i najavljeno, trke su bile veoma zanimljive i neizvesne do kraja. Odziv takmičara je bio velik i u trkama je učestvovalo oko 50 takmičara iz Srbije, Rumunije i Makedonije koji su se borili za generalni plasman.

     

    Auto moto klub Petrovgrad, pored redovnih takmičara, bio je pojačan sa još nekoliko takmičara, prijatelja kluba, koji su za klub izborili 1. mesto u  motoklasiku i u subotu i nedelju, tako da je AMK Petrovgrad nezvanični šampion Srbije u motoklasiku za 2019 godinu.

     

     

    Zvanično proglašenje šampiona i u klupskom i pojedinačnom delu, održaće se krajem godine u Beogradu.

     

    Za Auto moto klub Petrovgrad u motoklasiku su nastupali: Darko Prokin (prvo mesto MK 250 subota/nedelja), Aleksandar Stajić (treće mesto MK 50 subota/nedelja), Srđan Ostojić ( drugo mesto MK 50 subota/nedelja), Marko Saravolac, Ivica Stankov (prvo mesto klasa MK 500 subota/nedelja), Dalibor Teodorović (drugo mesto klasa OT i MK 500 subota/nedelja), Dragan Prokin, Miomir Kulizić, Jovan Marić, Đerđ Boršoš, Branko Maslovara, Mladen Tošić i doajen zrenjaninskog motosporta Aleksandar Kovačević (treće mesto klasa OT subota, prvo mesto nedelja) .

     

    U Road racingu u klasi 125 SP Auto moto klub Petrovgrad predstavljali su Predrag Fratucanov, Srđan Popov, Dragan Prokin, Bojan Vuković i Aleksandar Marković. Auto moto klub Petrovgrad osvojio je u subotu treće mesto u Road racingu, a u nedelju drugo mesto.

     

     

    Najbolji rezultat je imao Predrag Fratucanov koji je osvojio u subotu treće mesto, a u nedelju drugo mesto.

     

    -Zahvaljujemo se publici koja je u velikom broju ispratila događaj, nadamo se da je i uživala, a takođe i svima koji su pomogli da se moto trke i ove godine realizuju. Posebno Gradu Zrenjaninu na čelu sa gradonačelnikom Čedomirem Janjićem, Sportskom savezu grada Zrenjanina, JKP “Čistoća i zelenilo”, JKP “Vodovod i kanalizacija”, Komunalnoj policiji, i svim drugima koji su pomogli da se trka održi na visokom nivou. Posebno se zahvaljujemo moto klubu Road Flyers na čelu sa višestrukim šampionom u motociklizmu Darkom Todorovim i Jožefom Takačem – istakao je Dragan Gudžev, predsednik AMK Petrovgrad.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport