• Aleksandra Uzelac sa reprezentacijom osvojila srebro na Prvenstvu Evrope

    Ženska juniorska reprezentacija Srbije u odbojci osvojila je peti put u istoriji srebrnu medalju na prvenstvu Evrope. Boje Srbije na ovom šampionatu branila je i šesnaestogodišnja Zrenjaninka Aleksandra Uzelac, članica Odbojkaškog kluba Bagljaš 023.   Srbija je sinoć u finalu 27. Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke, održanom u Zenici, izgubila od Turske rezultatom 3:2, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksandra Uzelac sa reprezentacijom osvojila srebro na Prvenstvu Evrope

    Ženska juniorska reprezentacija Srbije u odbojci osvojila je peti put u istoriji srebrnu medalju na prvenstvu Evrope. Boje Srbije na ovom šampionatu branila je i šesnaestogodišnja Zrenjaninka Aleksandra Uzelac, članica Odbojkaškog kluba Bagljaš 023.

     

    Srbija je sinoć u finalu 27. Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke, održanom u Zenici, izgubila od Turske rezultatom 3:2, po setovima 25:17, 16:25, 23:25, 25:16 i 15:8, posle 105 minuta igre.

     

    Vodila je Srbija sa 2:1 u setovima, ali nije imala dovoljno snage za konačan trijumf. Nema se šta zameriti juniorkama Srbije, koje su najviše želele da trijumfuju u poslednjoj utakmici na prvenstvu, ali nedostajalo je sinoć i koncentracije, smirenosti i energije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vojvodina 1928 poražena od Borca minimalnim rezultatom (Foto)

     

    Srebrna medalja je veliki uspeh ove generacije, kao i činjenica da će juniorke Srbije igrati na Svetskom prvenstvu 2021.

     

    Talentovana zrenjaninska odbojkašica Aleksandra Uzelac rođena je 27. jula 2004. godine i igra na poziciji primača servisa. Ona se zasluženo našla na spisku selektora naše zemlje Milana Gršića.

     

    Verujemo da od Aleksandre u narednom periodu možemo da očekujemo još puno sjajnih rezultata.

     

    aleksandra uzelac
    Foto: Odbojkaški savez Srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport