• Ajredin Ajeti u dva dana istrčao dve zahtevne trke i u obe stigao prvi do cilja

    Ajredin Ajeti iz Zrenjanina imao je prošlog vikenda dva uspešna nastupa na zahtevnim trkama, održanim na Fruškoj gori i Vršačkom jezeru. Obe trke Ajredin je završio kao prvoplasirani.   Trka pod nazivom „Night Challenge Trail Run“, treća po redu, održana je u subotu, 12. avgusta, u večernjim satima, na Fruškoj gori. Organizatori ove noćne trke […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ajredin Ajeti u dva dana istrčao dve zahtevne trke i u obe stigao prvi do cilja

    Ajredin Ajeti iz Zrenjanina imao je prošlog vikenda dva uspešna nastupa na zahtevnim trkama, održanim na Fruškoj gori i Vršačkom jezeru. Obe trke Ajredin je završio kao prvoplasirani.

     

    Trka pod nazivom „Night Challenge Trail Run“, treća po redu, održana je u subotu, 12. avgusta, u večernjim satima, na Fruškoj gori. Organizatori ove noćne trke bili su Sportsko udruženje „Roda“ iz Novog Sada, Trening centar „Inviktus“ i Fruškogorski maraton.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Čak desetoro igračica i igrača u letnjem prelaznom roku napustilo Kuglaški klub Kristal

     

    Održane su trke na 7, 11 i 19 kilometara, po dosta zahtevnom terenu. U ovom izazovu učestvovalo je nekoliko Zrenjaninaca od kojih su dvojica osvojila i postolje. U trci na 7 kilometara prvi je do cilja stigao Ajredin Ajeti, inače član Triatlon kluba Sava iz Sremske Mitrovice.

     

    U trci na 11km drugo mesto je osvojio Zrenjaninac Miodrag Šljapić.

     

    – Konkurencija na sve tri staze je bila velika, pogotovo što u poslednje vreme ima sve više odličnih trkača iz Rusije i Ukrajine, koji su došli da žive u Novi Sad i Beograd. Oni su u velikoj meri pojačali konkurenciju, o čemu svedoči i podatak da su od devet osvojenih medalja na tri staze, četiri odličja i dva prva mesta pripala upravo njima – kaže za portal zrenjaninski.com Ajredin Ajeti.

     

    Specifično je, inače, da Ajredin i Miodrag treniraju i trče po ravnici, dolmi i kroz banatske atare, a ipak postižu odlične plasmane na brdskim trkama.

     

     

    Državno prvenstvo u akvatlonu

     

    Samo dan nakon takmičenja na Fruškoj gori, Ajredin je nastupio i na četvrtom „Vršačkom akvatlonu“. Državno prvenstvo u akvatlonu, jednoj od triatlonskih disciplina, koja podrazumeva plivanje i trčanje, upriličeno je na Vršačkom jezeru. Organizator trke bio je Triatlon klub Ahil iz Vršca, uz podršku Grada Vršca i Srpske triatlon unije.

     

    Takmičenje je održano u pojedinačnoj konkurenciji i u štafetama.

     

    Ajredin Ajeti i njegov klupski drug iz Triatlon kluba Sava Dušan Mrvaljević činili su štafetu. Dušan je plivao 1000m a Ajredin trčao 5200m.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Štafeta Triatlon kluba Sava je osvojila ovo prvenstvo, našavši se ispred ekipa iz Novog Sada i Vršca, koje su osvojile drugo i treće mesto.

     

    ajredin ajeti
    Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport