• Zrenjaninci u humanitarnoj misiji: Idu biciklima na put dug 800 kilometara

  Trojica Zrenjaninaca, Nikola Pešić, Dušan Mudrić i Željan Popov, odlučila su da se biciklima zapute na put dugačak čak 800 kilometara. Rutu od Zrenjanina do Soluna planiraju da pređu za dve nedelje, a ova biciklistička avantura ima i humanitarni karakter.   – Moji drugari i ja odlučili smo da se otisnemo na put, zvaničnom biciklističkom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjaninci u humanitarnoj misiji: Idu biciklima na put dug 800 kilometara

  Trojica Zrenjaninaca, Nikola Pešić, Dušan Mudrić i Željan Popov, odlučila su da se biciklima zapute na put dugačak čak 800 kilometara. Rutu od Zrenjanina do Soluna planiraju da pređu za dve nedelje, a ova biciklistička avantura ima i humanitarni karakter.

   

  – Moji drugari i ja odlučili smo da se otisnemo na put, zvaničnom biciklističkom rutom EuroVelo 11. Ruta je duga oko 800 kilometara, a veći gradovi koje ćemo obići su Pančevo, Smederevo, Jagodina, Niš, Leskovac, Skoplje, Solun… Ova ruta je sastavljena tako da izgubimo po 26 kilograma telesne težine, 489 litara znoja, 17 pari guma i milijarde i milijarde negativnih čestica raspoloženja – kaže za portal zrenjaninski.com Nikola Pešić i dodaje da će na put krenuti ove nedelje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Hajnalka je vrlo umiljata i željna ljubavi

   

  Naši sugrađani su odlučili da ovoj misiji daju humanitarni karakter i tako pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Odlučili su da ovog puta pomognu Svratištu za decu u Beogradu.

   

  – Moj doprinos u celoj priči biće da svakog dana, oko 19 časova, objavim dešavanja tog dana na svom Fejsbuk profilu i na taj način podstaknem sve moje prijatelje da budu deo humanog čina. Sama ideja je da našu avanturu „naplaćujemo“ po principu jedan kilometar – jedan dinar. Naravno, na ljudima je da uplate iznos koji njima odgovara – objašnjava Pešić.

   

  Naš sagovornik ne sumnja da će i ova akcija odlično proći, sudeći prema rezultatima prošlogodišnje, kada su prikupljana sredstva za „Dečje selo“ u Sremskoj Kamenici.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Poželite nam sreću jer će nam i te kako trebati. Očekujte brdo slika, ali i pozitivne energije – poručio je na kraju Nikola Pešić.

   

  Kako pomoći Svratištu za decu

   

  Svi koji žele, na sledeći račun mogu donirati sredstva deci iz Svratišta u Beogradu:

   

  Namenski račun za donacije je:

  205-201979-13 Komercijalna banka

  Primalac:

  Centar za integraciju mladih, Šajkaška 27/40, 11000 Beograd

  Svrha uplate:

  Za održivost Svratišta

  Email adresa za uplate donacija putem PayPal-a.

  svratistebeograd@gmail.com

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme