• Zrenjanin hoda u subotu! Pridružite se akciji „Dan pešačenja“ i obiđite naš grad!

  Klub planinara Zrenjanin organizuje u subotu, 23. septembra, u okviru Evropske nedelje sporta, akciju „Dan pešačenja“.   Organizatori su pozvali sve zainteresovane da se pridruže ovoj akciji i u subotu se zapute u šetnju gradom. Staza je kružna, dužine osam kilometara, i prilagođena je svima. Učesnici po svom nahođenju mogu preći celu ili samo deo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin hoda u subotu! Pridružite se akciji „Dan pešačenja“ i obiđite naš grad!

  Klub planinara Zrenjanin organizuje u subotu, 23. septembra, u okviru Evropske nedelje sporta, akciju „Dan pešačenja“.

   

  Organizatori su pozvali sve zainteresovane da se pridruže ovoj akciji i u subotu se zapute u šetnju gradom. Staza je kružna, dužine osam kilometara, i prilagođena je svima. Učesnici po svom nahođenju mogu preći celu ili samo deo planirane staze. Na polovini staze je za učesnike pešačenja planiran odmor uz osveženje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Hotel Vojvodina je ovog leta ugostio veliki broj sportista, glumaca i muzičara

   

  Već nekoliko godina Zrenjanin prednjači u Srbiji po broju učesnika i očekuje se da taj trend bude nastavljen.

   

  – Na predlog Planinarskog saveza Srbije, širom zemlje organizuje se „Dan pešačenja“, i to po sedmi put. Cilj manifestacije je da okupi što više učesnika i ukaže na značaj pešačenja i uopšte boravka u prirodi, kao i na razvoj turističkih potencijala kroz uređenje pešačkih staza. Očekujemo u subotu veliki broj dece školskog uzrasta, naših sugrađana i gostiju – kazala je načelnica Kluba planinara Zrenjanin Aleksandra Todorov.

   

  Okupljanje učesnika na Trgu dr Zorana Đinđića

   

  Okupljanje učesnika je u subotu, 23. septembra, u 9 časova, na Trgu dr Zorana Đinđića. Odatle se ide do mosta kod Policijske uprave, a zatim obalom Begeja prema Žutom mostu i naselju Berbersko.

   

  Kod velikog parkinga se skreće ka Ajfelovom mostu, a zatim se prolazi pored jezera I i III i Kifla mosta, te ponovo do Begeja. Staza dalje prolazi pored Banana mosta, a zatim vodi krajnjim ulicama naselja Berbersko (Gorička ulica) do Železničkog mosta i dalje preko livade do Mužljanskog mosta.

   

  Povratak je istom stazom do Železničkog mosta. Sledi prelazak Železničkog mosta i nastavak kretanja suprotnom obalom Begeja, delom Ulice junaka Stojadina Mirkovića (bivša Zagrebačka), pored naselja Ruža Šulman.

   

  Potom sledi obilazak oko Osnovne škole „2. oktobar“ i ponovo izlazak na obalu Begeja.

   

  Šetnja se nastavlja ulicom Begejski red do Žutog mosta i nazad do Pešačkog mosta, gde je predviđen završetak pešačenja.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Atrakcija ove staze je što možete proći ispod ili iznad čak devet mostova.

   

  „Vidimo se na Trgu dr Zorana Đinđića ili na nekom drugom delu staze u subotu, jer tog dana – Zrenjanin hoda“, poručuju iz Kluba planinara Zrenjanin.

   

  Mile Orelj iz Žitišta jedan od poslednjih vunovlačara u Vojvodini

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin