• Zrenjanin će početkom naredne nedelje biti domaćin akcije „Biciklirajmo za Evropu“

  Zrenjanin će početkom naredne nedelje biti domaćin akcije „Bike for Europe“ ili „Biciklirajmo za Evropu“, koju organizuje Međunarodno udruženje za sport i kulturu, a sufinansira ga Evropska komisija, kao deo zvanične ovogodišnje „Evropske nedelje sporta“.   U okviru ove akcije karavan biciklista, koji kreće iz Soluna, proći će kroz šest gradova u Srbiji, a poslednji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin će početkom naredne nedelje biti domaćin akcije „Biciklirajmo za Evropu“

  Zrenjanin će početkom naredne nedelje biti domaćin akcije „Bike for Europe“ ili „Biciklirajmo za Evropu“, koju organizuje Međunarodno udruženje za sport i kulturu, a sufinansira ga Evropska komisija, kao deo zvanične ovogodišnje „Evropske nedelje sporta“.

   

  U okviru ove akcije karavan biciklista, koji kreće iz Soluna, proći će kroz šest gradova u Srbiji, a poslednji na ruti biće Zrenjanin, 10. i 11. septembra.

   

  Karavan će stići u Zrenjanin u ponedeljak, 10. septembra, u 15 časova za kad je organizovan doček na Trgu slobode. Karavan biciklista boraviće u našem gradu i u utorak prepodne, a onda nastavlja dalje, put Temišvara sve do Beča, gde treba da se sretne sa drugim krakom karavana koji je pošao iz Drentea u Holandiji.

   

  „Biciklirajmo za Evropu“ je prekogranična biciklistička vožnja čiji su ciljevi promocija zdravog i aktivnog života, ali i socijalna inkluzija kroz sport i fizičku aktivnost. Cilj je i da se promoviše bicikl kao održivo prevozno sredstvo.

   

  Organizatori pozivaju građane da se priključe karavanu u bilo kojoj tački na turi, odvozaju deo puta i na taj način daju svoj doprinos ovoj lepoj kampanji.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme

  Kako klima uređaji utiču na naše zdravlje?

  Dolazi vreme visokih temperatura, kada većina osoba koje ne tolerišu, ili ne vole vrućinu, pribegava toliko željenom rashlađivanju koje im pruža klima uređaj. Ipak, postavlja se pitanje može […]