• ZAŠTO JE DOBRO DA IMAMO KUĆNOG LJUBIMCA

  Odnos između čoveka i životinja jedan je od najlepših i najstarijih odnosa u prirodi. Posebno je topao i nežan odnos dece i kućnih ljubimaca. Pitanjem zašto je važno i dobro imati kućnog ljubimca, u poslednje vreme bavi se i nauka. Evo do kojih rezultata su došli naučnici.     Deca koja su u ranom uzrastu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZAŠTO JE DOBRO DA IMAMO KUĆNOG LJUBIMCA

  Odnos između čoveka i životinja jedan je od najlepših i najstarijih odnosa u prirodi. Posebno je topao i nežan odnos dece i kućnih ljubimaca. Pitanjem zašto je važno i dobro imati kućnog ljubimca, u poslednje vreme bavi se i nauka. Evo do kojih rezultata su došli naučnici.

   

  aristo-pets

   

  Deca koja su u ranom uzrastu imala kućnog ljubimca, naučila su da budu odgovorna, rano su razvila osećaj empatije i zahvaljujući pažnji koju dobijaju od svog kućnog ljubimca, izrastaju u odraslu osobu sa velikim samopouzdanjem.

   

  U dodiru sa kućnim ljubimcima, kod mališana se vrlo rano razvija dobar imunitet.

   

  Nekoliko istraživanja pokazalo je da se u druženju sa kućnim ljubimcima oslobađa hormon sreće – taj hormon izaziva osećaje zadovoljstva, nežnosti i privrženosti, ljubavi i sreće. Hormon sreće uspešno se bori protiv hormona stresa.

   

  Kućni ljubimci nisu dobri samo za mališane, odlični su i za starije osobe.

   

  papagajDokazano je da briga o kućnom ljubimcu starijim osobama daje smisao života.

   

  Starije osobe koje imaju kućnog ljubimca manje su sklone depresiji, osećaju samoće, frustraciji…

   

  A zašto su kućni ljubimci dobri za sve ?

   

  Ukoliko imate psa, život će vam biti duži. Istraživanja su pokazala da šetnja sa psom doprinosi jačanju kostiju, smanjuje holesterol i krvni pritisak, smanjuje stres i frustraciju.

   

  Naravno, pre nego što se odučite da nabavite kućnog ljubimca dobro se informišite o tome šta želite i šta će za vas ili vašu porodicu biti najbolje. Kada se kućni ljubimac nađe u vašem domu, vi treba da budete odgovorni vlasnik.

   

  Za sva vaša pitanja, nedoumice i dileme, odgovore možete dobiti u prodavnici kućnih ljubimaca i opreme za njih ARISTO PETS, koja se nalazi u Aviv Parku Zrenjanin.

   

  Na raspolaganju vam stoje informisani zaposleni, kao i kompletna oprema za sve vrste kućnih ljubimaca.

   

  Radno vreme prodavnice ARISTO PETS je svakog dana od 10 do 22 časa.

   

  kucni-ljubimci

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme