• Vodič za kupovinu baštenskog nameštaja

  Eksterijer vašeg doma je u suštini produžetak vašeg unutrašnjeg prostora. Zato mu pristupamo kao da je soba. Zaista želimo da izgleda privlačno i dobro isplanirano.   To znači da izbor nameštaja za vaš dvorišni ili terasni prostor nije samo slučajni izbor komada nameštaja iz trgovine ili internet stranice. Umesto toga, trebalo bi da počnete sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vodič za kupovinu baštenskog nameštaja

  Eksterijer vašeg doma je u suštini produžetak vašeg unutrašnjeg prostora. Zato mu pristupamo kao da je soba. Zaista želimo da izgleda privlačno i dobro isplanirano.

   

  To znači da izbor nameštaja za vaš dvorišni ili terasni prostor nije samo slučajni izbor komada nameštaja iz trgovine ili internet stranice. Umesto toga, trebalo bi da počnete sa stvaranjem plana koji razmatra kako ćete koristiti taj prostor i kako ćete ga održavati tokom vremena.

   

  Bez obzira na veličinu ili stil vaše bašte, otkrijte kako da odaberete baštenski nameštaj uz naš vodič za kupovinu baštenskog nameštaja.

   

  Uzmite u obzir okruženje i stil

   

  Kao i kod enterijera, pri kupovini nameštaja je važno da vodite računa o okruženju. Da li želite da vaš baštenski nameštaj nadopunjuje ili da predstavlja kontrast vašem domu? Na primer, ako živite u vrlo modernoj kući, možda biste se odlučili za nameštaj s puno minimalističkih linija ili kontrast s nameštajem koji pruža prijatan i udoban ambijent. Za osećaj kohezije držite se nameštaja koji odražava vaš dom i baštu.

   

  Stil nameštaja za baštu u određenoj meri diktira i izbor materijala. Najbolje je da razmotrite celokupan izgled koji želite da postignete i kako planirate da koristite svoj spoljašnji prostor. Aluminijum je najbolji za one koji žele savremeni izgled, ratan je odličan za postizanje tradicionalnijeg stila, dok je plastika savršena za očuvanje sredine.

   

  Prednosti plastičnog baštenskog nameštaja

   

  Jedan od najzbunjujućih aspekata otkrivanja kako odabrati baštenski nameštaj je širok raspon materijala na tržištu. Nameštaj se u osnovi izrađuje od tri vrste materijala: plastike, drveta i metala. Sada, ako mislite da nameštaj od plastike ima jeftin materijal, onda niste svesni svih prednosti koje su povezane s visokokvalitetnim plastičnim nameštajem, koji nije samo dugovečan, već je i elegantnog izgleda.

   

  Plastični baštenski nameštaj je ekološki prihvatljiv izbor koji ne zahteva mnogo održavanja. Pored toga, lagan je i neće uzrokovati veliku štetu ako padne. Drveni nameštaj može lako da popuca i sklon je oštećenjima i defektima. U poređenju sa nameštajem od metala ili drveta, plastične baštenske stolice i stolovi ne moraju da se poliraju kako bi se sprečila rđa ili uticaj vremenskih uslova.

   

  Izbor prave veličine baštenskog nameštaja

   

  Veličina vaše bašte će biti najveće ograničenje pri izboru nameštaja. Moraćete da uskladite količinu prostora koji vam je na raspolaganju i kako želite da ga koristite da bi funkcionisao za vas. U pravilu pokušajte da ne ispunite više od dve trećine nameštajem jer to može da izgleda pretrpano.

   

  Upamtite da je manje više. Potreban vam je prostor kako bi svi mogli udobno da se smeste, ali isto tako ostavite prostora da gosti mogu s lakoćom da šetaju. Tako su, na primer, ugaone garniture i garniture u obliku slova L dobar način da se raspoloživi prostor korisno iskoristi.

   

  Osiguravanje dobrog kvaliteta

   

  Kada kupujete, nemojte pretpostavljati da je cena najbolji pokazatelj kvaliteta. Kako onda možete da znate kako izgleda kvalitetan nameštaj?

   

  • Završna konzistencija. Drvo treba da bude glatko brušeno i bez nedostataka, čak i na skrivenim mestima, kao što je donja strana stola. Obojeni metali treba da imaju uniformisanu završnu obradu. Pleteni nameštaj ne bi trebalo da se odmota ili da je labavo namotan na okvir.

   

  • Čvrsti i dobro uklopljeni spojevi. Metalni zaptivi moraju biti prilično glatki. Uverite se da na metalu nema golih, neobojenih područja ili, još gore, mrlja od rđe.

   

  • Vodite računa da se stolice ne klate ili savijaju previše (neka fleksibilnost je u redu, posebno na cevastim metalnim stolicama dizajniranim da budu elastične). Učinite isto sa stolom nakon što je sastavljen.

   

  Ono što kupujete za upotrebu napolju mora da izdrži izlaganje suncu, vetru, kiši, snegu i verovatno i neke grublje uslove. Pregledajte da li svaki komad koji razmatrate ima nedostataka, posebno ako ponuda zvuči previše dobro da bi bila istinita. Imajte na umu da je ovo jedno područje gde je viša cena često dobar pokazatelj boljeg kvaliteta.

   

  Zimska zaštita baštenskog nameštaja

   

  Sada kada znate na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine baštenskog nameštaja, važno je uzeti u obzir i način na koji ćete ga održavati iz godine u godinu. Na kraju krajeva, pravilno održavanje i zaštita uticaće na to koliko dugo će ostati u vrhunskom stanju.

   

  Da biste zaštitili svoj baštenski nameštaj tokom zime, najbolje je da ga čuvate na suvom i bezbednom mestu.

   

  • Nameštaj od tvrdog drveta i pleteni nameštaj mogu da izdrže boravak na otvorenom tokom cele godine, ali je važno da ih zaštitite kvalitetnom bojom, uljem ili zaštitom za tvrdo drvo.

   

  • Nameštaj od trske treba pokriti kako bi se sprečilo oštećenje od UV zraka i vode.

   

  Pre odlaganja nameštaja, proverite da li je čist i suv. Naime, ako ne očistite nameštaj, vlaga i prljavština mogu dovesti do pojave buđi ili plesni tokom zime, što može da ga ošteti. Nameštaj od pruća, kovanog gvožđa, drveta ili plastike može lako da se očisti mešavinom deterdženta za sudove i vode.

   

  Pronađite savršen baštenski nameštaj za svoje potrebe

   

  Kupovina baštenskog nameštaja može biti zabavno iskustvo, ali je važno da uzmete u obzir nekoliko faktora kako biste odabrali kvalitetan i trajan proizvod. To uključuje izbor materijala, stila, boje i veličine, kao i cenu i kvalitet.

   

  Takođe, razmotrite lokaciju gde će nameštaj biti postavljen, kao i koliko ćete vremena i truda uložiti u njegovo održavanje. Pravilno održavanje i zaštita vašeg nameštaja pomoći će da dugo ostane u vrhunskom stanju.

   

  Kada završite sa ovim koracima, bićete spremni da pronađete idealan baštenski nameštaj za vašu terasu ili baštu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme