• Udomi, ne kupuj: Tufna svakog dana željno iščekuje dobre ljude koji bi je usrećili

  Informativni portal zrenjaninski.com i Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ ovog vikenda vam, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, predstavljaju psa zvanog Tufna.   Tufna je izbačena na ulicu i već neko vreme boravi na jednoj od hranilica gde nije bezbedna.   PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Pomozite nam da Bati što pre pronađemo adekvatan dom   Stara […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Udomi, ne kupuj: Tufna svakog dana željno iščekuje dobre ljude koji bi je usrećili

  Informativni portal zrenjaninski.com i Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ ovog vikenda vam, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, predstavljaju psa zvanog Tufna.

   

  Tufna je izbačena na ulicu i već neko vreme boravi na jednoj od hranilica gde nije bezbedna.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Pomozite nam da Bati što pre pronađemo adekvatan dom

   

  Stara je oko pet meseci i vrlo je mazna i umiljata. Dobro se slaže sa drugim psima, ali ne znamo kako reaguje na mačke.

   

  Svakog dana željno iščekuje dobre ljude koji bi je usrećili i udomili.

   

  Dom joj tražimo u Zrenjaninu i okolini.

   

  Takođe, pomoć u vidu hrane je i više nego dobrodošla.

   

  Ako želite da udomite Tufnu ili da donirate hranu za životinje, kontaktirajte „Zelene šape“ putem Fejsbuka facebook.com/ZeleneSape ili pišite nama na redakcija@zrenjaninski.com

   

  Podsetimo, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, svake nedelje ćemo našim čitaocima predstaviti neku životinju o kojoj trenutno brinu „Zelene šape“, u nadi da ćemo joj svi zajedno obezbediti dom.

   

  pas tufna
  Foto: Zelene šape

   

  Zašto udomiti, a ne kupiti psa?

   

  1. Spasićete nečiji život.

   

  2. Originalni su – što se tiče izgleda, ali i karaktera. U prihvatilištima, organizacijama i po ulicama je previše odbačenih pasa, što govori u prilog činjenici da je izbor prilikom udomljavanja pasa ogroman.

   

  3. Mešanci su boljeg zdravlja od rasnih štenaca.

   

  4. Udomljavanjem ne podržavate „kućna legla“, „farme pasa“ i ilegalne odgajivačnice kojih je u Srbiji preko 3.500, kao i tzv. štancere, kod kojih se kuja najčešće iscrpljuje do iznemoglosti i na kraju ukloni kada više ne može da rađa, a štenci odrastaju u kavezima, svinjcima i neadekvatnim uslovima bez potrebne socijalizacije, adekvatne veterinarske nege. Na štence se gleda kao na „potrošnu robu“.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  5. Jeftini su to jest besplatni. Što ne znači da ne bi trebalo unapred uračunati sve troškove oko novog člana porodice. Ne sme biti iznenađenje da psa treba vakcinisati, čipovati i da sterilizacija/kastracija košta.

   

  Ne kupuj psa – udomi ga!

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme