• Udomi, ne kupuj: Neško je odličan čuvar i obožava šetnju

  Informativni portal zrenjaninski.com i Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ ovog vikenda vam, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, predstavljaju psa zvanog Neško.   Neško je rođen u nedođiji gde je živeo u jako lošim uslovima. Volonteri su ga pronašli u snegu, sa braćom i sestrama, gde su umirali od hladnoće i gladi. Imao je nepuna dva […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Udomi, ne kupuj: Neško je odličan čuvar i obožava šetnju

  Informativni portal zrenjaninski.com i Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ ovog vikenda vam, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, predstavljaju psa zvanog Neško.

   

  Neško je rođen u nedođiji gde je živeo u jako lošim uslovima. Volonteri su ga pronašli u snegu, sa braćom i sestrama, gde su umirali od hladnoće i gladi. Imao je nepuna dva meseca.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Tufna svakog dana željno iščekuje dobre ljude koji bi je usrećili

   

  Neško je već godinama kod volontera, zaboravljen. A toliko je mio pas. Danas je star oko pet godina. Većeg je rasta.

   

  Očišćen je od unutrašnjih i spoljašnjih parazita, kastriran je i vakcinisan. I dalje željno iščekuje dobre ljude koji će ga usrećiti.

   

  Odlično se slaže sa drugim psima, ali mačke ne trpi. Obožava šetnju i da se mazi, a ipak odličan je čuvar. Vrlo je pametan i privržen, uvek spreman za igranje i maženje.

   

  Dom mu tražimo u Zrenjaninu i bližoj okolini, uz potpisivanje ugovora o odgovornom vlasništvu.

   

  Ako želite da udomite Neška ili da donirate hranu za životinje, kontaktirajte „Zelene šape“ putem Fejsbuka facebook.com/ZeleneSape ili pišite nama na redakcija@zrenjaninski.com

   

  Podsetimo, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, svake nedelje ćemo našim čitaocima predstaviti neku životinju o kojoj trenutno brinu „Zelene šape“, u nadi da ćemo joj svi zajedno obezbediti dom.

   

  pas neško
  Foto: Zelene šape

   

  Zašto udomiti, a ne kupiti psa?

   

  1. Spasićete nečiji život.

   

  2. Originalni su – što se tiče izgleda, ali i karaktera. U prihvatilištima, organizacijama i po ulicama je previše odbačenih pasa, što govori u prilog činjenici da je izbor prilikom udomljavanja pasa ogroman.

   

  3. Mešanci su boljeg zdravlja od rasnih štenaca.

   

  4. Udomljavanjem ne podržavate „kućna legla“, „farme pasa“ i ilegalne odgajivačnice kojih je u Srbiji preko 3.500, kao i tzv. štancere, kod kojih se kuja najčešće iscrpljuje do iznemoglosti i na kraju ukloni kada više ne može da rađa, a štenci odrastaju u kavezima, svinjcima i neadekvatnim uslovima bez potrebne socijalizacije, adekvatne veterinarske nege. Na štence se gleda kao na „potrošnu robu“.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  5. Jeftini su to jest besplatni. Što ne znači da ne bi trebalo unapred uračunati sve troškove oko novog člana porodice. Ne sme biti iznenađenje da psa treba vakcinisati, čipovati i da sterilizacija/kastracija košta.

   

  Ne kupuj psa – udomi ga!

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme