• Udomi, ne kupuj: Cvetko zaslužuje sreću posle svih trauma koje je preživeo

  Informativni portal zrenjaninski.com i Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ ovog vikenda vam, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, predstavljaju psa zvanog Cvetko.   Ovaj jadničak je ostavljen u nedođiji. Bio je dosta zapušten i namučen. Volonteri su uvereni da je dobijao batine, jer kad hoćete da ga pomazite uplaši se i upiški.   PROČITAJTE JOŠ: Udomi, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Udomi, ne kupuj: Cvetko zaslužuje sreću posle svih trauma koje je preživeo

  Informativni portal zrenjaninski.com i Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ ovog vikenda vam, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, predstavljaju psa zvanog Cvetko.

   

  Ovaj jadničak je ostavljen u nedođiji. Bio je dosta zapušten i namučen. Volonteri su uvereni da je dobijao batine, jer kad hoćete da ga pomazite uplaši se i upiški.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Volonteri su Bibi pronašli pored kontejnera gde ju je neko izbacio

   

  Međutim, polako se opušta i navikava na to da nisu svi ljudi zli.

   

  Cvetko je malen i težak je oko šest – sedam kilograma. Star je oko dve godine i kastriran je. Dobro se slaže sa drugim psima, a na mačke ne reaguje.

   

  „Ukoliko niste u mogućnosti da ga udomite, pomozite nam oko hrane ili podelite ovu objavu i time mu povećajte šanse da bude zbrinut i udomljen“, poručuju „Zelene šape“.

   

  Ako želite da udomite Cvetka ili da donirate hranu za životinje, kontaktirajte „Zelene šape“ putem Fejsbuka facebook.com/ZeleneSape ili pišite nama na redakcija@zrenjaninski.com

   

  Podsetimo, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, svake nedelje ćemo našim čitaocima predstaviti neku životinju o kojoj trenutno brinu „Zelene šape“, u nadi da ćemo joj svi zajedno obezbediti dom.

   

  pas cvetko

   

  Zašto udomiti, a ne kupiti psa?

   

  1. Spasićete nečiji život.

   

  2. Originalni su – što se tiče izgleda, ali i karaktera. U prihvatilištima, organizacijama i po ulicama je previše odbačenih pasa, što govori u prilog činjenici da je izbor prilikom udomljavanja pasa ogroman.

   

  3. Mešanci su boljeg zdravlja od rasnih štenaca.

   

  4. Udomljavanjem ne podržavate „kućna legla“, „farme pasa“ i ilegalne odgajivačnice kojih je u Srbiji preko 3.500, kao i tzv. štancere, kod kojih se kuja najčešće iscrpljuje do iznemoglosti i na kraju ukloni kada više ne može da rađa, a štenci odrastaju u kavezima, svinjcima i neadekvatnim uslovima bez potrebne socijalizacije, adekvatne veterinarske nege. Na štence se gleda kao na „potrošnu robu“.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  5. Jeftini su to jest besplatni. Što ne znači da ne bi trebalo unapred uračunati sve troškove oko novog člana porodice. Ne sme biti iznenađenje da psa treba vakcinisati, čipovati i da sterilizacija/kastracija košta.

   

  Ne kupuj psa – udomi ga!

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme