• Tamara Zvekić je zaljubljenica u folklor, osvajala je mnogobrojne nagrade

  Tamara Zvekić iz Aleksandrova zaljubljenica je u folklor i tradicionalno pevanje. Ima 18 godina, maturantkinja je Srednje škole „Đura Jakšić“ u Srpskoj Crnji, na smeru ekonomski tehničar.   Takođe je asistentkinja umetničkog rukovodioca u Kulturno-umetničkom društvu „Aleksandrovo“ u kom igra već 11 godina.   – Igram folklor od svoje sedme godine i to mi je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tamara Zvekić je zaljubljenica u folklor, osvajala je mnogobrojne nagrade

  Tamara Zvekić iz Aleksandrova zaljubljenica je u folklor i tradicionalno pevanje. Ima 18 godina, maturantkinja je Srednje škole „Đura Jakšić“ u Srpskoj Crnji, na smeru ekonomski tehničar.

   

  Takođe je asistentkinja umetničkog rukovodioca u Kulturno-umetničkom društvu „Aleksandrovo“ u kom igra već 11 godina.

   

  – Igram folklor od svoje sedme godine i to mi je ne hobi nego najveća ljubav. U kulturno-umetničkom društvu radim sa decom predškolskog uzrasta i sa decom iz nižih razreda osnovne škole – priča Tamara Zvekić za portal zrenjaninski.com.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nedeljko Šujica ostavio veliki utisak na gledaoce i učesnike TV Slagalice

   

  tamara zvekić
  Foto: Privatna arhiva

   

  Tamara četiri godine peva u ženskoj pevačkoj grupi „Vreteno“ iz Aleksandrova i Banatskog Karađorđeva.

   

  – Pevamo tradicionalne pesme koje se izvode a kapela. Probe se održavaju jednom nedeljno, a umetnički rukovodilac nam je Igor Popov. Osvajale smo mnogobrojne nagrade na raznim festivalima – ističe naša sagovornica.

   

  Skoro tri godine ona peva i u ženskoj pevačkoj grupi „Gusle“ iz Kikinde.

   

  – Pevamo tradicionalne pesme koje se izvode a kapela. Tamo se probe održavaju dva puta nedeljno, a umetnički rukovodioci su nam Magdalena i Igor Popov. Učestvovale smo u raznim TV emisijama i na raznim festivalima. Osvajale smo mnogobrojne nagrade, a najdraže su nam prvo, drugo i treće mesto na „Festivalu tradicijskog pevanja“ u Subotici, prvo mesto na „Vokalnom etno festivalu“ u Negotinu i treće mesto na festivalu „Krajiško pjevanje“ u Plandištu. Pored svega toga igram i u kulturno-umetničkom društvu „Lumina“ iz Jankovog Mosta – priča Tamara.

   

  tamara zvekić
  Foto: Sretenović Kikinda

   

  Tri puta do sada učestvovala na takmičenju „Ritam Evrope“

   

  Tamara je tri puta do sada učestvovala na jednom od najvećih dečijih muzičkih takmičenja u Evropi, na takmičenju „Ritam Evrope“. Planira da se prijavi i ove godine.

   

  – Prvi put sam se prijavila na audiciju za takmičenje 2019. godine i tada sam predstavljala Nemačku sa pesmom „Geiles Leben“. Sa mnom su plesale devojčice iz plesnog kluba „Ideal“ i od 25 opština Srbije osvojile smo četvrto mesto. Sledeće, 2020. godine, predstavljala sam Australiju sa pesmom „Somebody that i used to know“ i osvojila sam osmo mesto. Tada nismo imali probe, zbog pandemije, već smo snimali spotove koji su se emitovali na TV Prva. I prošle godine smo se kvalifikovali za učešće u finalu. Predstavljale smo Maltu sa pesmom „All of my love“ i osvojile smo sedmo mesto. Pesma je pevana kao duet, izvele smo je Anđela Stojčić i ja, a sa nama su plesale Marija Eremić, Jelena Manojlović, Kristina Došlov i Marina Stanković. Probe smo održavale dva puta nedeljno, bilo nam je dosta naporno, ali u isto vreme i zanimljivo, jer smo provodile vreme zajedno – navodi Tamara.

   

  Audicija za ovu godinu još nije održana, ali Tamara planira da se prijavi.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Nadam se da ću se takmičiti i ove godine i da ću moći da predstavim našu malu opštinu, Novu Crnju, na najbolji način – kaže Tamara i dodaje da još nije odlučila šta će kada završi srednju školu, ali veruje da će to biti nešto što je u vezi sa njenom najvećom ljubavi, sa folklorom.

   

  tamara zvekić
  Foto: Privatna arhiva

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme