• Sve za 50 dinara: Na buvljoj pijaci nema čega nema! (Foto)

  „Sve za 50 dinara, sve za 50 dinara“, orilo se juče zrenjaninskim buvljakom. Da ozbiljno shvataju svoj posao, govori i to da zakupci ovog, možda i najvećeg „placa“ na buvljaku, imaju angažovanog animatora, koji s vremena na vreme podseti mušterije da sve što je u kutijama košta svega po 50 dinara.   A u kutijama […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sve za 50 dinara: Na buvljoj pijaci nema čega nema! (Foto)

  „Sve za 50 dinara, sve za 50 dinara“, orilo se juče zrenjaninskim buvljakom. Da ozbiljno shvataju svoj posao, govori i to da zakupci ovog, možda i najvećeg „placa“ na buvljaku, imaju angažovanog animatora, koji s vremena na vreme podseti mušterije da sve što je u kutijama košta svega po 50 dinara.

   

  A u kutijama – nema čega nema. Žice, kablovi, smešne igračke, lutke bez noge, neki alat, torbe, šolje bez drške, stone lampe koje možda rade, a možda i ne, pegle, kompakt diskovi, ploče, knjige, papuče…

   

  PROČITAJTE JOŠ: Koji su najčešći snovi i šta je njihovo značenje?

   

  I po onoj staroj – za nekog smeće, a za nekog blago, na ovom placu na buvljaku uvek ima najviše mušterija. Primamljivo zvuči tih 50 dinara, a još je primamljivije, za one kojima je to strast, čeprkanje po kutijama. Sve u nadi da će pronaći nešto što traže celog života.

   

  buvlja pijaca u zrenjaninu

   

  Kad naiđe dobar dan, sreći nema kraja

   

  – Evo, gledajte, ploče sa ozbiljnom muzikom. Evo Paganinija – kaže jedan od strastvenih „tragača za blagom“.

   

  Traži note za Sibelijusa, skoro da je našao, a onda – prazan omot.

   

  – Kad bih našao ono što tražim, dao bih i 1.000 dinara – dodaje on.

   

  Da li se isplati potrošiti vreme u stalnoj potrazi za blagom?

   

  – Kako da ne – gleda nas ovaj sugrađanin u čudu. – Koliko puta sam našao nešto što ima veliku vrednost, ali samo mora da se bude uporan. Nije svaki dan dobar, ali kad taj dobar dođe, onda sreći nema kraju – ističe naš sagovornik i nastavlja potragu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Obratite pažnju na ove predloge i ulepšajte vaš dom

   

  Zrenjaninski buvljak je sve veći i veći. Najveća je gužva, naravno, subotom ali mušterija ne nedostaje ni utorkom ni četvrtkom. Posvećenici kažu da je najveći problem buvljaka kiša, pa zato uživaju u lepim novembarskim danima.

   

  Jednako kupci, baš kao i prodavci.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme