• Sećate li se ovih klubova i diskoteka? U njima su nekada bile najbolje žurke

  Od brojnih diskoteka i klubova, koji su u drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka bili veoma popularni u Zrenjaninu, danas nije ostalo ništa.   Muzička scena u to vreme bila je podeljena na dens, narodnjake i rokenrol, pa su i Zrenjaninci, u zavisnosti od svojih muzičkih afiniteta, birali u koji će lokal izaći.   PROČITAJTE […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sećate li se ovih klubova i diskoteka? U njima su nekada bile najbolje žurke

  Od brojnih diskoteka i klubova, koji su u drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka bili veoma popularni u Zrenjaninu, danas nije ostalo ništa.

   

  Muzička scena u to vreme bila je podeljena na dens, narodnjake i rokenrol, pa su i Zrenjaninci, u zavisnosti od svojih muzičkih afiniteta, birali u koji će lokal izaći.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ognjen po prvi put nastupa na centralnom trgu u svom rodnom gradu

   

  Svakako jedan od najpopularnijih lokala, ne samo u Zrenjaninu, nego i šire, bio je Pozorišni klub „Zeleno zvono“. Osim sjajnih žurki, ovaj klub je organizovao i brojne druge kulturne događaje i koncerte vodećih domaćih i regionalnih izvođača.

   

  Od diskoteka u kojima se puštala dens muzika, veoma popularan je bio „Horoskop“, koji se nalazio u zgradi Kulturnog centra Zrenjanina. U ovom lokalu gostovali su i tadašnji popularni izvođači ove vrste muzike.

   

  Još jedna diskoteka koja se izdvajala u to vreme bila je „Pikadili“. Zimi se nalazila u podrumu Hotela „Vojvodina“, gde je sada smeštena teretana. Tokom letnjih meseci bila je u Kino bašti.

   

  Nedaleko od Kino bašte, u zgradi u kojoj se sada nalazi striptiz klub, bio je „LM“, a u zgradi Narodnog muzeja bio je smešten „Muzej“.

   

  Tadašnja zrenjaninska omladina izlazila je i u diskoteku „Mravinjak“, u naselju Gradnulica, tačnije u Prvomajskoj ulici.

   

  I rokeri imali svoja mesta za izlaske

   

  Oni koji su preferirali rok muziku, mogli su da izađu u klub „MK“, u prostorijama Mesne zajednice „Centar“. U blizini se nalazio i klub „Stefani“. A u prostorijama Kulturnog centra Zrenjanina, gde se sada nalazi teretana, isprva je bio „Lake“, a kasnije „Veliki gong“.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Na kraju provoda u ovim klubovima, pojedinci su odlazili u „Rupu kod Sišketa“ ili „Kod Brice“, koji su radili do ranih jutarnjih sati.

   

  Mnogima su, pre odlaska u klubove i diskoteke, večernji izlasci započinjali u gradskim kafićima. A nekima su i počinjali i završavali se u staroj gradskoj pivnici.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Fijaker na Žitnom trgu
   Infuzija u podrumu KC
   MP na raskrsnici magistrale i Žarka Zrenjanina
   San Marko – Royal
   Feniks
   Old Time Club

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme