• Rode šetaju seoskim sokacima

  Belo Blato poznato po ovim pticama

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  BELO BLATO – Lepo vreme i sakupljačka aktivnost izmamili su jednu rodu, dugonogu damu crvenog kljuna, u šetnju šorovima Belog Blata.

  Dugonoga dama crvenog kljuna
  Dugonoga dama crvenog kljuna

  Ništa neobično za ovo doba godine, kada rode popravljaju svoja gnezda ne bi li ptići imali toplo stanište u prvim nedeljema svog života. Jer, s proleća, moguće su i česte nepogode, tako da i dom mora biti čvrst. A za tu bezbednu konstrukciju trebalo bi sakupiti dosta materijala, koji je rasut nakon duge zime po ulicama Belog Blata.

  I tako, jedna lepa i elegantna šetnja pretvara se i u korisnu graditeljsku aktivnost, a za seosku decu i u neobičnu atrakciju.

  – Ovakav prizor verovatno je nadrealan za mnoge mališane iz urbanih sredinama, te bi sigurno bilo od velike koristi kada bi i oni bili u prilici da malo prošetaju sa rodama i da osete svu bliskost i iskonsku vezu čoveka i prirode. A priroda daje i nagrađuje, samo je treba oslušnuti i poštovati – kaže za portal „Zrenjaninski“ društveni hroničar Milan Nedeljkov.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme