• Radio-klub Zrenjanin je tokom 90 godina postojanja ispisivao burnu istoriju

  Izložba pod nazivom „90 godina postojanja Radio-kluba Zrenjanin“ biće svečano otvorena u ponedeljak, 16. oktobra, sa početkom u 19 časova, u posebnom delu Malog salona Narodnog muzeja Zrenjanin. Autori izložbe su članovi Radio-kluba Zrenjanin, a nadležni kustos iz Narodnog muzeja Zrenjanin je istoričar Lazar Sretenović.   Radio-klub Zrenjanin osnovan je daleke 1933. godine i od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radio-klub Zrenjanin je tokom 90 godina postojanja ispisivao burnu istoriju

  Izložba pod nazivom „90 godina postojanja Radio-kluba Zrenjanin“ biće svečano otvorena u ponedeljak, 16. oktobra, sa početkom u 19 časova, u posebnom delu Malog salona Narodnog muzeja Zrenjanin. Autori izložbe su članovi Radio-kluba Zrenjanin, a nadležni kustos iz Narodnog muzeja Zrenjanin je istoričar Lazar Sretenović.

   

  Radio-klub Zrenjanin osnovan je daleke 1933. godine i od tada pa do danas ispisao je burnu istoriju. Bio je ugašen tokom Drugog svetskog rata, pa ponovo aktiviran nakon njegovog završetka.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ovako treba da izgleda kancelarija rata i sile: Predlog enterijera za kabinet ministra vojnog

   

  Od nastanka pa do danas brojni građani Zrenjanina, njegove okoline, pa i drugih gradova bili su ili su još uvek njegovi članovi. Danas, Radio-klub Zrenjanin, koji se nalazi na adresi Kej 2. oktobra 19, ima brojno članstvo od oko 50 aktivnih članova.

   

  radio-klub zrenjanin
  Foto: Radio-klub Zrenjanin

   

  Radio-klub je udruženje građana sa cilјem širenja i razvijanja tehničke kulture i obrazovanja građana, naročito dece i omladine, na polјu telekomunikacija i elektronike. Klub ima četiri sekcije: Prijemno-predajnu, Radio-goniometrijsku, Konstruktorsku i Računarsku, kroz koje obavlјa mnogobrojne aktivnosti. Te aktivnost su učešće na raznim radio-operaterskim takmičenjima u različitim kategorijama (fonija, digitala, telegrafija i slično) kao i na drugim manifestacijama poput „Noći istraživača“, Međunarodne računarske BalCCon konferencije, Skupa volontera zaštite i spašavanja…

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Posetioci izložbe moći će da se upoznaju sa istorijom Radio-kluba, ali i radio-amaterizmom, uz izložbene eksponate kao što su radio-oprema, plakete, diplome i pehari, QSL kartice, fotografije i drugo. Pored toga, imće priliku da vide i pojedine radio-amaterske veštine i tehnike u praksi.

   

  Izložba će trajati do 4. novembra.

   

  Održan čuveni vašar u Bašaidu: Ovde ljudi dolaze da bi se proveli (Foto)

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme