• Prava jezerska neman: Bojan Bojanić upecao tolstolobika teškog više od 70 kilograma!

  Poznati zrenjaninski sportski ribolovac Bojan Bojanić upecao je prošle subote u jezeru Provala kod Vajske tolstolobika teškog više od 70 kilograma. Ovog džina upecao je sasvim slučajno, a borba sa pravom jezerskom nemani trajala je više od pola sata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prava jezerska neman: Bojan Bojanić upecao tolstolobika teškog više od 70 kilograma!
  Foto: Privatna arhiva

   

  – Oni koji me poznaju upoznati su sa time da se bavim i takmičim u pecanju basa. To sam imao na umu i u subotu ali sam, eto, upecao svoju najtežu ribu u karijeri i postavio lični rekord – priča za portal zrenjaninski.com Bojan Bojanić.

   

  Zašto je bitno naglasiti da je tolstolobik od 70 kilograma upecan opremom za basa.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Vašari su pravo mesto za trgovinu domaćim životinjama

   

  – Oprema za basa je lagana. Konkretno, ovu ribu sam upecao štapom DAM2,1, težine bacanja 7-28 grama, fluorokarbonom 0,26. To su informacije za stručnjake. A za obične čitaoce, evo ovako. To vam je kao kada biste krenuli da lovite leptire mrežom, a onda u tu mrežu uhvatili nosoroga – slikovito opisuje Bojanić.

   

  Kada je tolstolobik zagrizao, tek tada je počela prava mala drama. Tokom 40 minuta, koliko je trajalo nadmetanje, došli su do izražaja znanje i veština iskusnog sportskog ribolovca. Jer, kako kaže naš sagovornik, neiskusniji bi se uspaničili i od ulova ne bi bilo ništa.

   

  – Kada sam shvatio da je u pitanju velika riba, mada nisam znao kolika, bilo je jasno da je moram, kako se to kaže, „nežno izmoriti“, ako mislim da je izvadim. To naše nadmetanje, mene u malom gumenom čamcu i tolstolobika u vodi, trajalo je više od 40 minuta. U ribolov ne idem sa meredovom, jer prosto ne pecam takve ribe. Jedva sam je ubacio u čamac, golim rukama. Čamac je uzgred mali, jedva smo u njega stali moj ulov i ja – nastavlja Bojanić.

   

  bojan bojanić
  Foto: Privatna arhiva

   

  Bojan je pozvao u pomoć članove lokalnog udruženja sportskih ribolovaca.

   

  – Jedva smo ga u auto smestili. Bilo mi je važno da se izmeri. No, i to je bilo smešno. Vaga koju imaju ribolovci u Vajskoj meri do 60 kilograma. Kada su stavili mog tolstolobika, vaga se “zaledila”. On je sigurno imao 70 kilograma, možda i više ali, eto, nismo uspeli da ga tačno izmerimo – priča naš sagovornik.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Svoj džinovski ulov, Bojan je poklonio lokalnom udruženju.

   

  – Tolstolobik nije autohtona vrsta i on pravi popriličan nered u jezeru. Poklonio sam ga kolegama u Vajskoj, a meni ostaju nezaboravan događaj i, naravno, fotografije za uspomenu. Nikada nisam upecao ovoliku ribu, jer ih prosto u našim vodama skoro i da nema. Tako da mi ovaj rekord ostaje kao satisfakcija. Jer, moram da priznam da sam se u startu razočarao. Očekivao sam da na kraju najlona vidim nekog soma kapitalca. Naposletku mi je ipak bilo drago što sam sa laganom, potpuno neadekvatnom opremom, upecao ovog kapitalca – zaključuje Bojan Bojanić.

   

  Jer, boj ne bije svijetlo oružje…

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme