• „Pinpilo“ u Lazarevu je jedna od najdugovečnijih kafana na ovim prostorima

  „Pinpilo“ u Lazarevu je jedna od najdugovečnijih, a i najpoznatijih kafana na ovim prostorima.   Otvorena je pre više od pola veka, tačnije 1970. godine, a otvorili su je roditelji sadašnjeg vlasnika Gorana Stikića kome je desna ruka u poslu supruga Milica.   PROČITAJTE JOŠ: Milica Arsić započela sopstveni biznis i kreirala brend „Gospođica Mici“ […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Pinpilo“ u Lazarevu je jedna od najdugovečnijih kafana na ovim prostorima

  „Pinpilo“ u Lazarevu je jedna od najdugovečnijih, a i najpoznatijih kafana na ovim prostorima.

   

  Otvorena je pre više od pola veka, tačnije 1970. godine, a otvorili su je roditelji sadašnjeg vlasnika Gorana Stikića kome je desna ruka u poslu supruga Milica.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Milica Arsić započela sopstveni biznis i kreirala brend „Gospođica Mici“

   

  – Otac je pokrenuo posao, a majka ga je praktično vodila. Nazvana je po nadimku mog oca kome kafana nije bila jedini posao. U to vreme moji roditelji su imali velike šatore za 2.000 ljudi. Šatori su se montirali u selima za vreme održavanja socijalističkih proslava. Najviše smo radili u Melencima, Elemiru, Stajićevu… Slava je trajala tri dana, koliko i veselje u šatorima – priča Goran Stikić.

   

  Kafana „Pinpilo“ je radila uporedo, a bila je poznata po odličnoj kuhinji i po živoj muzici koja je na terasi svirala svakog dana, osim ponedeljkom i utorkom.

   

  – Na terasi koja je imala 400 mesta pevali su Silvana Armenulić i Nedeljko Bilkić. Mesta nije bilo ni muva da padne. Dolazili su gosti iz grada i iz svih sela. Kuhinja – odličan roštilj, a meso iz tadašnjeg BEK-a. To sada ne postoji – naglašava Goran.

   

  Pivo jeftinije u kafani nego u prodavnici

   

  Seća se Goran kako je jedno vreme pivo bilo jeftinije u kafani nego u prodavnici. Pogrešno je, naime, neka stopa poreza obračunata, pa je to bila odlična reklama – pijte pivo u kafani, jeftinije je nego da ga kupite u radnji.

   

  Vremena su se menjala, slave nestajale, kao i šatori, a kuhinja je pokleknula pred brzom hranom. Sela su se ispraznila.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Sada je sve teže raditi. Najbolje godine su bile osamdesete, a onda su naišli ratovi, sankcije, inflacija. Sada su u modi kafići. Mi radimo, ali teško. Obaveze su ogromne, a promet mali. Ipak, nećemo odustati jer je to naša porodična priča – poručuje Goran Stikić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Sećam se… To su bila vremena- Mance, Mikac, Gale, Darko… Nema moje krčmarice… Kasnije su došli Runjo i Slavica ( gađali se noževima po kuhinji ????‍♀️????) Sve je otišlo u k…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme