• Pešice do Belog Blata na čuvenu manifestaciju „Beloblatska kobasica“

  Tradicionalna manifestacija „Beloblatska kobasica“ biće održana 4. i 5. februara u Belom Blatu. Tim povodom, Klub planinara Zrenjanin organizuje pešačenje do Belog Blata i odlazak na jednu od najpopularnijih manifestacija u Banatu.   „Na predlog Ministarstva omladine i sporta, nastavljamo sa realizovanjem programa masovnog rekreativnog angažovanja građana Zrenjanina kroz pešačke izlete pod nazivom „Pešačimo i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pešice do Belog Blata na čuvenu manifestaciju „Beloblatska kobasica“

  Tradicionalna manifestacija „Beloblatska kobasica“ biće održana 4. i 5. februara u Belom Blatu. Tim povodom, Klub planinara Zrenjanin organizuje pešačenje do Belog Blata i odlazak na jednu od najpopularnijih manifestacija u Banatu.

   

  „Na predlog Ministarstva omladine i sporta, nastavljamo sa realizovanjem programa masovnog rekreativnog angažovanja građana Zrenjanina kroz pešačke izlete pod nazivom „Pešačimo i planinarimo“. Stoga pozivamo naše članove i sve psihofizički spremne sugrađane da se pridruže pešačenju do Belog Blata“, saopštio je Klub planinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ponedeljak, 20.45 časova: Ovako je izgledao centar grada (Foto)

   

  Skup zainteresovanih učesnika je u nedelju, 5. februara, u 7.55 časova, na Žitnom trgu u Zrenjaninu. Polazak je u 8 sati. Ide se obalom Begeja prema naselju Berbersko, zatim dolmom do Ečke, a onda do Belog Blata. Povratak u Zrenjanin je u popodnevnim časovima, a postoji i mogućnost organizovanog prevoza nazad. Dužina pešačke ture je oko 17 kilometara.

   

  Organizatori poručuju učesnicima ove pešačke ture da ponesu dovoljne količine vode i opremu prilagođenu vremenskim uslovima. Za više informacija zainteresovani mogu da kontaktiraju sekretarku Kluba planinara Jadranku Kostovski na broj telefona 060/016 02 64.

   

  „Seoska priča“ poprimila međunarodni karakter

   

  Najavljujući ovogodišnju manifestaciju „Beloblatska kobasica“, Miroslav Markuš iz Mesne zajednice Belo Blato je kazao da je jedna „seoska priča“ u međuvremenu poprimila međunarodni karakter.

   

  – Očekuju se brojni gosti iz Slovačke, Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, kao i učesnici iz Vojvodine i Srbije – rekao je Markuš.

   

  Pored subotnjeg takmičenja u svinjokolju, onako kako se to nekada radilo u seoskim domaćinstvima, i nedeljnog nadmetanja u pravljenju svežih domaćih kobasica, za šta se prijavilo blizu pedeset ekipa, biće organizovane i prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, kao i alata i pribora za svinjokolj.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Program manifestacije je podeljen na dva dana kako bi se izbegle gužve i kolaps u saobraćaju na prilaznim putevima ka Belom Blatu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme