• Ovaj momak je čudo: Stevica Vuković potpuno sam pokrenuo radio stanicu

  Zrenjaninac Stevica Vuković od pre šest meseci stanovnik je Doma za lica ometena u razvoju „Srce u Jabuci“ u selu Jabuka, pored Pančeva. Iako više nije u Zrenjaninu, u njegovom srcu ostali su grad na Begeju i mnogi Zrenjaninci sa kojima je drugovao kroz svoje odrastanje i život. Ali, poseban deo srca i dalje je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ovaj momak je čudo: Stevica Vuković potpuno sam pokrenuo radio stanicu

  Zrenjaninac Stevica Vuković od pre šest meseci stanovnik je Doma za lica ometena u razvoju „Srce u Jabuci“ u selu Jabuka, pored Pančeva. Iako više nije u Zrenjaninu, u njegovom srcu ostali su grad na Begeju i mnogi Zrenjaninci sa kojima je drugovao kroz svoje odrastanje i život. Ali, poseban deo srca i dalje je rezervisan za njegovu najveću ljubav – radio.

   

  Zahvaljujući razumevanju vaspitača i svih stručnih ljudi u domu, Stevica je nastavio da emituje program na svom internet radiju, koji se sada zove Radio Plus.

   

  – Emitujem program svakog dana. Neke emisije preuzimam, neke sam radim, a trudim se da u programu ima što manje priče, a što više muzike – priča za portal zrenjaninski.com Stevica Vuković.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pobednice: Devojčice iz plesne škole “Ideal” oduševile žiri i publiku

   

  Oni koji ga poznaju, znaju da Stevica voli da vreme provodi i za računarom. Sam je napravio i sajt svog radija.

   

  A nakon nekoliko meseci boravka u domu, dobio je mogućnost da živi u kući, uz podršku, sa još jednim cimerom. Stevica ima i obavezu da vikendom radi na portirnici doma. Ostalo vreme koristi za svoj radio.

   

  – Mnogo mi je lepše otkada sam u kući, jer se stvarno osećam kao kod svoje kuće. Ovde živim sa drugarom, samostalno, uz pomoć vaspitača. Kada su mi vaspitači saopštili tu vest, mojoj sreći nije bilo kraja, a oni su mi rekli – eto vidiš, šta smo obećali, to se i dogodilo – kaže Stevica.

   

  stevica vuković

   

  Vaspitači imaju samo reči hvale

   

  Vaspitači o Stevici imaju samo reči hvale. Imaju i planove u vezi sa radijom. Kako smo saznali, kroz projekat koji planiraju da napišu, trudiće se da obezbede posebnu prostoriju za internet radio stanicu, kako bi i drugi korisnici mogli da se uključe u njen rad. U domu funkcionišu i orkestar i inkluzivni hor, pa sve to može da se nađe u programu.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Planiram da program obogatim što je moguće više i to mi je glavna preokupacija. Ali, moram da naučim i da kuvam, jer mi u kući to sami radimo. Za sada kuva moj cimer Dragan, ali ja učim uz njega – napominje Stevica, koji se rado seća Zrenjanina i svojih prijatelja i nastavnika.

   

  Sa mnogima je i danas u kontaktu, pa je tako nastala i ova priča.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. ČESTITAM TI STEVICE!
   SAMO NAPRED!
   ALI, U ELEMIRU 20.11.1968. MI, OMLADINCI, OSNOVALI SMO „LOKALNU EKSPERIMENTALNU RADIO STANICU, JEDINU U ONO VREME U BANATU!!!
   NAPRAVIO JE I UREĐIVAO PROGRAM, PISAC OVIH REDOVA, SVKOG DANA PO JEDAN ČAS A, NEDELJOM TRI, NARAVNO, BESPLATNO!
   ŽELJE SU KOŠTALE 300 DINARA, TADA BAGATELA, A, „ZARADA“ JE IŠLA U NAŠU KASU!!!
   POZDRAV IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme