• OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „NAŠA PRIČA O PRIRODI“

  ZRENJANIN – Izložba fotografija „Naša priča o prirodi“, autora Predraga Kostina i Danila Đekovića, otvorena je u četvrtak, 15. decembra, u Velikom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu. Izložba je pokušaj autora da širem auditorijumu približe prirodne lepote Srbije na jedan nesvakidašnji način – kroz fotografije životinja u njihovom prirodnom ambijentu koji je teško dostupan običnim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „NAŠA PRIČA O PRIRODI“

  ZRENJANIN – Izložba fotografija „Naša priča o prirodi“, autora Predraga Kostina i Danila Đekovića, otvorena je u četvrtak, 15. decembra, u Velikom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

  Izložba je pokušaj autora da širem auditorijumu približe prirodne lepote Srbije na jedan nesvakidašnji način – kroz fotografije životinja u njihovom prirodnom ambijentu koji je teško dostupan običnim ljudima.

  Otvarajući izložbu, Oliver Fojkar iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode istakao je „smelost i hrabrost autora da se stope sa prirodom, životinjama i atmosferom u kojoj rade i stvaraju i da na savršen način to predstave kroz fotografije“. Fojkar je dodao da se sa sigurnošću može potvrditi da su Kostin i Đeković u samom vrhu liste najboljih fotografa prirode u Srbiji, što izložbi „Naša priča o prirodi“ daje dodatnu dimenziju.

  – Nesumnjivo je velika žrtva koju su ova dvojica autora morali da podnesu, ali su rezultati koje su postigli vredni svakog trenutka provedenog u iščekivanju pogodnih motiva za fotografisanje – smatra Fojkar.

  Najveći broj fotografija autori su načinili na teritorijama JP „Vojvodinašume“, SRP „Gornje Podunavlje“, Deliblatskoj peščari, SRP „Carska Bara“, Rusanda, Slano Kopovo, NP Tara, SRP Uvac, kao i u SRP Ritovi donjeg Potisja. Glavni akteri na njihovim fotografijama su divlje životinje koje žive na tim područjima. Dok Danilo Đeković uža interesovanja vezuje za šljukarice, ptice grabljivice (orlove belorepane) i crne rode, Predrag Kostin za svoje motive uzima sisare i to srndaće, jelene, divokoze, šakale, vidre kao i zmije otrovnice koje žive na teritoriji Srbije.

  Izložba „Naša priča o prirodi“, čiju organizaciju je pomogla kompanija „Gomex“, ujedno je i poslednja postavka u Velikom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu za ovu godinu, a biće na uvidu javnosti do 31. januara 2017. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme