• Održana treća „Inkluzivna regata“, ovog puta na Begeju (Foto)

  Treća po redu „Inkluzivna regata“, u organizaciji Udruženja paraplegičara Banata, održana je juče u Zrenjaninu. Ove godine je, umesto na Tisi, „Inkluzivna regata“ organizovana na Begeju.   – Odlučili smo se za Begej, jer smatramo da je naša gradska reka, s obzirom na to da ponovo postaje plovna, zaslužila svaku vrstu promocije. Poštovali smo i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Održana treća „Inkluzivna regata“, ovog puta na Begeju (Foto)

  Treća po redu „Inkluzivna regata“, u organizaciji Udruženja paraplegičara Banata, održana je juče u Zrenjaninu. Ove godine je, umesto na Tisi, „Inkluzivna regata“ organizovana na Begeju.

   

  – Odlučili smo se za Begej, jer smatramo da je naša gradska reka, s obzirom na to da ponovo postaje plovna, zaslužila svaku vrstu promocije. Poštovali smo i sve epidemiološke mere. Zato je regata bila manjeg obima nego do sada, tako da je ukupno na plovilima bilo tridesetak ljudi. Trudili smo se da u regati učestvuju predstavnici svih udruženja osoba sa invaliditetom iz Zrenjanina, kao i članovi udruženja penzionera „Gradnulica“. Sa njima imamo tesnu saradnju – kaže za portal zrenjaninski.com Nenad Krbavac iz Udruženja paraplegičara Banata.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Bajkerska prosidba: Zorica izgovorila sudbonosno DA uz brujanje motora

   

  Učesnicima su se pridružili i gosti iz Opova, predstavnici Grada Zrenjanina i Ministarstva rada.

   

  – Mislim da smo, u aktuelnim uslovima, i ovu regatu uspešno organizovali – ističe Krbavac.

   

  inkluzivna regata
  Foto: volimzrenjanin.com

   

  Inkluzivna regata je krenula sa novog pristana

   

  Osim što je regata iskorišćena za promociju Begeja, bila je to prilika i da se još jednom skrene pažnja na činjenicu da osobama sa invaliditetom mnoga mesta nisu pristupačna.

   

  – Izlazak na reke, jezera ili ribnjake za nas je jako važan, a o tome se do sada malo vodilo računa. Iskoristili smo regatu da skrenemo pažnju da uz malo znanja i razumevanja i osobe sa invaliditetom mogu koristiti sadržaje na vodi – napominje Nenad Krbavac.

   

  Regata je krenula sa novog pristana i plovila je Begejom do čuvenog „triangla“. U povratku se opet ukotvila na pristanu.

   

  – Pristan je odličan primer kako, uz malo napora i nadogradnje, ovo može da postane mesto sa kog bi osobe sa invaliditetom na lakši način mogle same da se ukrcaju na plovilo. Imali smo razgovore na tu temu i,Održana  ako bi se to uradilo, Zrenjanin bi bio prvi grad u Srbiji koji bi imao takvu mogućnost – zaključuje Krbavac.

   

  Galeriju fotografija sa ovog događaja možete POGLEDATI OVDE.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme