• Odluke na početku godine: Zdrava, lepa, zadovoljna, uspešna

  Ulazak u novu kalendarsku godinu uglavnom nas navodi da se pozabavimo evaluacijom svojih pređašnjih postignuća i pitanjem koliko smo zadovoljni sobom i svojim životnim prilikama. Još jedan mali novi početak koji se svakog prvog januara pred nama ukazuje, pruža nam priliku da donesemo nove odluke ili se vratimo nekim pređašnjim neostvarenim ciljevima i iznova počnemo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odluke na početku godine: Zdrava, lepa, zadovoljna, uspešna

  Ulazak u novu kalendarsku godinu uglavnom nas navodi da se pozabavimo evaluacijom svojih pređašnjih postignuća i pitanjem koliko smo zadovoljni sobom i svojim životnim prilikama. Još jedan mali novi početak koji se svakog prvog januara pred nama ukazuje, pruža nam priliku da donesemo nove odluke ili se vratimo nekim pređašnjim neostvarenim ciljevima i iznova počnemo da stremimo ka njima. Sa željom da na kraju ove nove godine budemo još bolja i zadovoljnija verzija sebe, razmišljamo o tome koje prepreke je potrebno da prevaziđemo i koje su to nove perspektive iz kojih bismo mogli da ih posmatramo.

   

  „U zdravom telu zdrav duh!“

   

  Činjenica je da je naše dobro zdravlje osnova koja je neophodna ne bismo li živeli punim plućima. Na početku nove kalendarske godine je stoga važno da razmislimo o tome da li posvećujemo dovoljno pažnje sebi u ovom pogledu. U zavisnosti od toga da li se na ovom planu suočavamo sa određenim izazovima ili smo blagosloveni time da nas zdravlje dobro služi, trebalo bi da odlučimo da uložimo dodatnu energiju i trud u rešavanje određenih zdravstvenih problema. Ili da samo obrazujemo jedan zdrav pristup faktorima koji utiču na sveukupno zdravlje.

   

  Neka naša prva novogodišnja odluka bude da ne izbegavamo lekarske preglede, da posvetimo pažnju ishrani i budemo istrajni kada je redovna fizička aktivnost u pitanju. Ukoliko negujemo svoje telo onako kako ono to zaslužuje, neće nas zaobići ni benefiti kada je naše mentalno zdravlje u pitanju.

   

  „Lepota će spasiti svet“

   

  U našoj prirodi je da težimo ka zadovoljenju određenih estetskih načela. Nemojmo bežati od potrebe da izgledamo lepo. Nemojmo stavljati po strani ovaj segment života, uvek misleći da je neka obaveza iznad ovoga na našoj listi prioriteta. Hajde da odlučimo da nas u novoj godini u ogledalu pozdravlja osoba kojoj ćemo se radovati. Pojava koja će podizati naše samopouzdanje i činiti da budemo snažniji i prodorniji u svim ostalim segmentima života.

   

  Pored toga što ćemo brigom o zdravlju već načiniti značajan korak ka ciljevima u pogledu estetike lica i tela, možemo priuštiti sebi povremene tretmane, jer mi to zaslužujemo. Popularne procedure kao što je podmlađivanje lica hijaluronskim filerima, mezoterapija ili lasersko zatezanje tela su danas veoma dostupne i pružaju nam priliku da prosto više volimo sebe. Nemojte se miriti sa nezadovoljstvima i marginalizovati svoje želje u ovom domenu. Umesto toga, radite na tome da budete srećni u svojoj koži i dozvolite svojoj lepoti da zaista zasija.

   

  zdrava i lepa
  Foto: Rawpixel

   

  „Izaberi posao koji voliš i nećeš morati da radiš ni dana u životu“

   

  Izbor karijere je veoma važan životni korak. Naročito danas, kada moderni ljudi uglavnom provode jednu trećinu gotovo svakog dana usredsređeni na posao. Savremeno doba od nas neretko zahteva i veću posvećenost. Ambicije su sve više, a velika konkurencija nas gura da sve intenzivnije ulažemo sebe u trku ka uspehu na ovom polju.

   

  Ove godine zastanite na momenat i zapitajte se na koji način možete da budete pravi pobednik kada je vaša karijera u pitanju. Zapitajte se da li radite ono što volite i da li vas vaš posao čini srećnima i ispunjenima. Ako to nije slučaj – razmotrite načine na koje možete da promenite svoju poslovnu situaciju. Budite u toku sa zahtevima koje poslodavci postavljaju pred kandidate, prateći informacije koje nude aktuelni oglasi za posao. Uzmite u obzir i samousavršavanje u određenim domenima – učenje novog jezika, rad na računarskoj pismenosti ili poslovnoj komunikaciji.

   

  Postavite sebi cilj i polako, radeći na sebi, težite ka njegovom ostvarenju. Nemojte se plašiti promene, već objektivno procenite u kom su odnosu vaše želje i vaše mogućnosti, veštine i talenti. Počnite da radite na postizanju balansa koji će vas dovesti do ostvarenja poslovnog uspeha i zadovoljstva.

   

  „Sve što ti treba je ljubav“

   

  Naposletku, ove godine donesite odluku da volite! Bez obzira na to da li ste u vezi ili ne, da li ste imali loša iskustva na ljubavnom planu ili smatrate da ste srećni u ljubavi, znajte da ljubavi nikad nije mnogo i da nikad nije zgoreg posvetiti joj još malo više sebe. Počnite da radite na ljubavi koju u životu imate ili ljubavi koju želite da nađete. Ne gurajte pod tepih svoje potrebe i želje u ovom pogledu.

   

  Ukoliko imate partnera, razmislite o načinima na koje biste mogli da mu pokažete koliko vam znači i zapravo izdvajajte svoje vreme i ulažite trud ne biste li to učinili. Nemojte uzimati ljubav zdravo za gotovo. Ukoliko niste u vezi, a želite partnera u svom životu, nemojte se plašiti da nekome pružite priliku ili strahovati od odbijanja ukoliko biste hteli da načinite prvi korak. Budite hrabri u ljubavi i tragajte za njom, verujte u nju i pružajte je nesebično.

   

  Ne možemo zasigurno znati šta nam donosi godina koja je pred nama. Međutim, možemo da donesemo novogodišnje odluke koje će nas kroz nju voditi. Postavite sebi nove ciljeve i oživite ponovo neke od kojih ste možda odustali. Verujte u sebe i radite na svemu što vas čini srećnim. Neka vaša novogodišnja odluka budete nasmejani i zadovoljni Vi.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme