• Novi zrenjaninski bend Sekstet Silikon objavio svoj prvi autorski album „Raskršće“

  Bend Sekstet Silikon iz Zrenjanina objavio je album „Raskršće“ sa devet autorskih i jedinstvenih pesama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi zrenjaninski bend Sekstet Silikon objavio svoj prvi autorski album „Raskršće“
  Foto: Jelena Ašler

   

  Članovi benda Sekstet Silikon kažu da je „Raskršće“ autorski album sa geografskim poreklom.

   

  Album je od 17. maja dostupan na svim digitalnim platformama i donosi britke tekstove, žanrovski diverzitet, melodijske i ritmičke igrarije inspirisane okruženjem i prostorom u kojem gravitiramo.

   

  Sekstet Silikon pretežno izvodi lirski pank pop, sa elementima lokalnog folklora i svetske muzike, zasnovane na balkanskoj etnografiji i antropologiji. Članovi benda ističu da su se okupili oko ideje da različitost muzičkih žanrova i ideja mogu funkcionisati u harmoniji uz volju i trud, ali i uz prisustvo nečega što nas spaja poput današnjeg silikonskog lepila.

   

  PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Genijalni reditelj Džordž Miler vraća nas u legendarni distopijski svet!

   

  – U našem slučaju, to je mišljenje da su vrline i moralne vrednosti, odnosno estetika duha, daleko važniji od puke estetike spoljašnjeg izgleda čemu sa danas neretko popušta. Sekstet Silikon teži ka estetskoj hirurgiji duše. Zapravo je ceo projekat zamišljen kao silikon za dušu – objašnjava perkusionista benda Aleksandar Ašler, koji je pre dve godine okupio i poveo bend na ovo unikatno muzičko i kreativno putovanje.

   

  sekstet silikon
  Foto: Jelena Ašler

   

  Abum „Raskršće“ obuhvata devet potpuno različitih pesama, kako po lirici, ideji i emocijama, tako i po ritmu, melodijama, strukturi, metrici i muzičkom žanru u koji se teoretski mogu klasifikovati, a koje jedinstveno iznose vokali Nadia Dragoj Ungur svojim baršunastim altom i svilenom emocijom, Aleksandar Aga Mišović glasom sevdaha i bluza, derneka i iskrenih emocija, odnosno Reka Tišler, koja pored glasa putnika kroz vreme i lepeta krila, svira klavirske deonice pojedinih pesama, gitaru u poslednjoj pesmi „Put kući“, a zaslužna je i za prateće vokale i hor devojčica u pesmi „Raskršće“.

   

  – Novoobjavljeni album „Raskršće“ je za nijansu drugačiji od većine današnje muzike, ako ni zbog čega drugog, po tome što je sačinjen od različitih muzičkih žanrova. Pred publiku je izašao sirov, neuglačan i nepodvrgnut napadnoj estetskoj hirurgiji, ali odsviran na pravim izvornim instrumentima bez muzičkih deonica proizvedenih u silikonskim procesorima računara, posredstvom kojih se, u poslednje vreme, neretko snimaju celi albumi bez ijednog pravog instrumenta, a samim tim, po našem mišljenju, i bez kreativne jedinstvenosti koja proizilazi iz ljudske nesavršenosti, odnosno bez „duše“ – pojasnio je član benda Branislav Čarkić.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Na albumu prvencu žičane instrumente sviraju Igor Ungur (gitara, tamburica, violina) i Branislav Čarkić (bas i gitara), inače i autori muzike novog albuma, dok duvačke instrumente sviraju Davorin Ungur (klarinet, tenor saksofon) i Dina Čarkić (flauta). Za tapan, cajon, činele, pisaću mašinu i ostale zveckalice zadužen je Aleksandar Ašler.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme