• „Novi optimizam“ na Salašu 137

  ČENEJ – Posle izleta u Budimpeštu, Pokret „Novi optimizam“ i njegov osnivač Branislav Grubački Guta su, uz podršku Salaša 137 i „Bean festa“, organizovali još jedno druženje u okviru projekta „Vojvodina recommended“. Ovog puta, „kazneno – kulturna ekspedicija“, kako ju je Grubački u šali nazvao, zaputila se na čuveni Salaš 137, kod Čeneja, gde su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Druženje na salašu kraj Čeneja
  Druženje na salašu kraj Čeneja

  ČENEJ – Posle izleta u Budimpeštu, Pokret „Novi optimizam“ i njegov osnivač Branislav Grubački Guta su, uz podršku Salaša 137 i „Bean festa“, organizovali još jedno druženje u okviru projekta „Vojvodina recommended“.

  Ovog puta, „kazneno – kulturna ekspedicija“, kako ju je Grubački u šali nazvao, zaputila se na čuveni Salaš 137, kod Čeneja, gde su gosti uživali u jednom od prvih prolećnih dana uz pasulj i koncerte Pante Šiklja Nafta, Branimira Rosića i Jam Factory-a. Mikrofona se na momente latila i džez pevačica Jelena Kuljić, rođena Zrenjaninka koja je karijeru nastavila u Nemačkoj, a koja je takođe prisustvovala skupu na salašu. U srcu Vojvodine najavljeni su i dalji poduhvati „Novog optimizma“ u Temišvaru i Beču.

  – Ideja je da mi nešto preporučimo ljudima sa strane. Ako bismo svi podržali ovaj projekat, za nekoliko godina mogli bismo da doživimo da prosečni Nišlija, kada se vozi sa suprugom po Vojvodini, zna gde da ode. A, ako budemo uporni u tome, za deset godina i Francuz i Španac, koji dođe kod nas, imaće jasnu sliku Vojvodine – kaže za portal „Zrenjaninski“ vlasnik Salaša 137 Aleksandar Samardžija – Splića, najpopularniji Dalmatinac u Vojvodini.

  Pasuljko - maskota "Bean festa"
  Pasuljko – maskota „Bean festa“

  Za odličan pasulj, koji je poslužen gostima, pobrinuli su se kuvari iz „Temerinske pasuljijade“. Kuvar Janko Pinćer veli da pasulj hrani ceo svet i da se od njega može napraviti torta, sladoled, senf, majonez, raznorazne pite…

  – Kad ima pasulja, ne moramo ni da brinemo zbog restrikcija gasa. Zahvaljujući našoj „Pasuljijadi“, možemo popuniti podzemna skladišta gasa. Samo se plašim da ne preteramo u tome – našalio se Pinćer.

  Specijalni gost na salašu bio je legendarni majstor Njusika iz Banata, svetski prvak u bacanju starog bicikla u dalj, koji je i ovom prilikom demonstrirao svoju veštinu i pomogao ostalima da se oprobaju u ovoj čudnoj disciplini.

  – Ovakvo nadmetanje uvek je interesantno i šaljivo. Za vežbu i takmičenje je potreban stari bicikl i plac, najmanje 15 metara dugačak, kako bacač ne bi pogodio zid kuće ili prozor – objašnjava majstor Njusika.

  Panta Šiklja Nafta i majstor Njusika
  Panta Šiklja Nafta i majstor Njusika

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme