• Nikola Pešić na biciklu prešao hiljade kilometara, na redu nova avantura

  Zrenjaninac Nikola Pešić (26) do sada je na svom biciklu prevalio hiljade i hiljade kilometara. On nije profesionalni biciklista, nego avanturista. Završio je Visoku tehničku školu strukovnih studija, smer Računarstvo, i trenutno se bavi izradom veb sajtova.   – Kad god mi to vreme dozvoli, volim da  prevalim na biciklu i više od 100 kilometara […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nikola Pešić na biciklu prešao hiljade kilometara, na redu nova avantura

  Zrenjaninac Nikola Pešić (26) do sada je na svom biciklu prevalio hiljade i hiljade kilometara. On nije profesionalni biciklista, nego avanturista. Završio je Visoku tehničku školu strukovnih studija, smer Računarstvo, i trenutno se bavi izradom veb sajtova.

   

  – Kad god mi to vreme dozvoli, volim da  prevalim na biciklu i više od 100 kilometara u danu. Ideja mi je bila da u nekom smislu promenim svoj život i da izađem iz zone komfora. Svestan da postoje prelepi predeli u Srbiji, koje nikada do tada nisam posetio, odlučio sam da se otisnem u avanturu i da njihov obilazak bude moj izazov. Ideja je došla spontano. Samim tim što volim biciklizam i prirodu, odlučio sam se za ovaj poduhvat – priča Nikola Pešić za portal zrenjaninski.com.

   

  Kada je svoje namere otkrio prijateljima, bilo je raznih komenatara. „Šta će ti to?“, „Bolje radi nešto korisno“, „Nije baš naivno“, „Da li si siguran da je to za tebe“, glasili su samo neki od njih.

   

  – Slušajući te komentare još više sam istrajavao u svojoj nameri i dobijao snagu da izdržim i dođem do cilja. Što se tiče tura, nikada nisam išao na višednevne. Uglavnom su to bile one posle kojih sam se na kraju dana uvek našao u svom krevetu. Ipak, bilo je i tura od preko 180 kilometara, koje sam vozio i više od deset sati. Destinacije su uglavnom bile po Vojvodini, najčešće u Banatu i delovima Bačke – govori Nikola.

   

  nikola pešić

   

  Puno lepih iskustava

   

  A onda je usledila prava avantura – put u dužini od preko 2.000 kilometara, koji je trajao 37 dana. Nikola je krenuo iz Zrenjanina i na biciklu je obišao Suboticu, Valjevo, Niš, Kladovo i mnoga druga mesta u Srbiji.

   

  – Ovo nije bio odmor, već avantura sa delovima preživljavanja. Od svih pozitivnih utisaka izdvojio bih prelepe predele poput Krupajskog vrela, Golupca, Niša, Palića i Vršca, ali takođe i divne ljude koji su me dočekivali kao potpunog stranca i delili sa mnom svoje svakodnevne živote – navodi Nikola.

   

  Na kraju putovanja Nikola zaboravlja sva negativna iskustva koja su sastavni deo svake avanture. Reč je uglavnom o kvarovima na biciklu, cepanju šatora…

   

  – Kao i svaki avanturista uvek se vraćam novim izazovima. Sledeći je put na Crno more, kroz Srbiju, Rumuniju i Bugarsku. Očekuje me put dug 900 kilometara, u trajanju od dve nedelje, sa još dvojicom drugara. Ovaj put ću biti mnogo spremniji i iskusniji što fizički, što psihički – ističe Nikola.

   

  On je imao ideju i da organizuje humanitarnu akciju, ali mu se ta želja za sada nije ostvarila.

   

  – Želja mi je bila da prikupljam sredstva za decu bez roditeljskog staranja. Međutim, usled nedostatka sponzora i medijske podrške ovaj poduhvat, nažalost, nije bilo moguće sprovesti u delo – kaže Nikola Pešić.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin