• Milica Arsić započela sopstveni biznis i kreirala brend „Gospođica Mici“

  Zrenjaninka Milica Arsić, diplomirana grafičarka i profesorka likovne kulture, poslednjih nekoliko godina uspešno vodi svoj posao. Vlasnica je fashion studija „Gospođica Mici“ u Zrenjaninu.   Ne samo što je započela sopstveni biznis, nego je kreirala i svoj brend.   – Gospođica Mici brend je nastao kao spoj znanja stečenog na Likovnoj akademiji u Novom Sadu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Milica Arsić započela sopstveni biznis i kreirala brend „Gospođica Mici“

  Zrenjaninka Milica Arsić, diplomirana grafičarka i profesorka likovne kulture, poslednjih nekoliko godina uspešno vodi svoj posao. Vlasnica je fashion studija „Gospođica Mici“ u Zrenjaninu.

   

  Ne samo što je započela sopstveni biznis, nego je kreirala i svoj brend.

   

  – Gospođica Mici brend je nastao kao spoj znanja stečenog na Likovnoj akademiji u Novom Sadu i moje ljubavi prema modi. U pitanju su ručno rađena ženska garderoba i aksesoari. Svaki komad je unikat, izrađen isključivo od prirodnih materijala. Ručno je oslikan i prilagođen željama, građi i potrebama svake žene. Klijentkinje mogu izabrati neke od postojećih komada iz trenutne ili prethodnih kolekcija a, takođe, što najviše volim, kroz razgovor i crtanje modela, zajedno osmislimo željeni komad garderobe – priča Milica Arsić za portal zrenjaninski.com svoju preduzetničku kreativnu priču.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Milana Tabački se bavi izradom biljnih samoodrživih terarijuma (Foto)

   

  Kada je počela da se bavi modom, pre desetak godina, radila je samo za sebe, rođake i prijateljice. Zatim se broj žena koje su želele njenu odeću povećavao.

   

  – Tako sam shvatila da mi je potreban prostor gde bih mogla ozbiljnije da se posvetim radu i dočekujem svoje klijentkinje. Rešila sam da uozbiljim celu tu priču i osnujem preduzeće. Prošla sam obuku za preduzetnice, dobila subvenciju države za podsticanje ženskog preduzetništva, preuredila porodičnu kuću i moj studio je u junu 2019. godine zvanično počeo sa radom – kaže naša sagovornica.

   

  gospođica mici
  Foto: Gospođica Mici/Privatna arhiva

   

  Preporuka je najbolja reklama

   

  Prve tri godine, nažalost, poklopile su se sa turbuletnim vremenima kroz koje je prolazio ceo svet. Nekoliko meseci nakon otvaranja počela je epidemija korone, strah, zatvaranja, rad od kuće… Garderoba i ulepšavanje su postali nešto nepotrebno.

   

  – Trudila sam se da radim kao i inače, a pomoć koju smo dobijali od države ulagala sam u materijale, pravila nove kolekcije i čekala. Sada se stvari polako vraćaju u normalu. Prethodni period dodatno me je naučio strpljenju i pojačao moju odluku da ne odustajem, da prelazim prepreku po prepreku. Tako se i broj mojih klijentkinja povećava – polako. Najbolja reklama je preporuka, a to je takođe i velika čast. Zato se trudim da svaki moj rad na prvom mestu bude izuzetnog kvaliteta – ističe Milica.

   

  U narednom periodu ona planira da ozbiljnije poradi na marketingu i online prodaji. Sve to zahteva dosta ulaganja, samim tim i vremena.

   

  – Pomoć države kada je žensko preduzetništvo u pitanju zaista jeste sve bolja. Ipak, mislim da posle inicijalne pomoći za pokretanje biznisa izostaje praćenje i dalje osluškivanje potreba – naglašava Milica.

   

  Ona dodaje da će, uporedo sa razvojem svog posla, nastaviti da razvija Gospođica Mici bazar, koji je zajedno sa drugaricama preduzetnicama pokrenula 2020. godine.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Jako sam ponosna zbog naših druženja i dobre energije koja se sa svakim sledećem bazarom povećava. Ovaj grad i te kako ima šta da ponudi i čime da se nametne konkurenciji – završava razgovor Milica Arsić.

   

  Ovaj tekst je nastao u okviru medijskog projekta „Žensko preduzetništvo – zamajac razvoja“, koji sufinansira Grad Zrenjanin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

   

  gospođica mici
  Foto: Gospođica Mici/Privatna arhiva

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme