• Milan Čekrdžin napisao knjigu „Poluotvoreno“: Iz prve ruke o stanju u zatvorima

  Izdavačka inicijativa KKUSIUSK iz Babušnice objavila je knjigu „Poluotvoreno“, koju je napisao Zrenjaninac Milan Čekrdžin Cef. Radi se o svojevrsnom zatvorskom dnevniku – hronici, široj javnosti nepoznatog autora.   Promocija ovog dela biće održana u četvrtak, 17. februara, u knjižari „Bulevar Books“ u Novom Sadu, s početkom u 19 časova.   Izdavačka inicijativa KKUSIUSK desetu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Milan Čekrdžin napisao knjigu „Poluotvoreno“: Iz prve ruke o stanju u zatvorima

  Izdavačka inicijativa KKUSIUSK iz Babušnice objavila je knjigu „Poluotvoreno“, koju je napisao Zrenjaninac Milan Čekrdžin Cef. Radi se o svojevrsnom zatvorskom dnevniku – hronici, široj javnosti nepoznatog autora.

   

  Promocija ovog dela biće održana u četvrtak, 17. februara, u knjižari „Bulevar Books“ u Novom Sadu, s početkom u 19 časova.

   

  Izdavačka inicijativa KKUSIUSK desetu godinu postojanja otvara knjigom koja predstavlja novitet.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Glumac Viktor Savić predstavio prirodne lepote Zrenjanina i okoline (Video)

   

  „Premijerno i makar privremeno odmaramo od anarho klasika i posvećujemo se debiju jednog novog, domaćeg autora, pisanom na našem jeziku i o događajima iz ultraskorije prošlosti. Kako ekspresno završiti na višegodišnjoj robiji, a da pritom nikome niste naudili, već ste im, naprotiv „omogućavali uživanje“? Besmisleni sudski procesi, prenatrpani i prljavi zatvori, buđava hrana, nevidljiva patnja i muke bližnjih… Sa jasnih anarho i antifa pozicija, ovo je izveštaj broj 1312 iz prve ruke o stanju u zatvorima u Srbiji u 21. veku. Bez previše prideva i ukrasa, pomalo hemingvejevski, katkad brutalno i bez dlake na jeziku, bez previše strpljenja i razumevanja za nepravdu… Milan Čekrdžin Cef na „ti“ sa čitaocem“, navodi se u opisu knjige „Poluotvoreno“.

   

  Na poleđini knjige autor je predstavljen kao neko ko vozi bendove, zove na svirke…

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „On pusti bradu, onda skine bradu. Onda može preko granice, onda opet ne može preko granice. Onda u gulag, onda van, onda pušta matre ekipi iz Gipsy Mafije, onda vozi unaokolo Lazarath. Onda namincava ton, nosi bubanj, skuva klopu, sredi ti smeštaj, odradi merch, pokupi kablove, prvi se probudi jer spava budan“, piše o autoru na poleđini knjige.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin