• MEĐUNARODNI VODENI SPEKTAKL NA GRADSKOM BAZENU (FOTO)

  ZRENJANIN – Nezvanični naslednici nekada veoma popularnih „Igara bez granica“ – City games, posetili su u sredu uveče Zrenjanin, tako da je publika na Gradskom bazenu imala priliku da gleda veoma atraktivne i nesvakidašnje igre u vodi.     Ova manifestacija, pod pokroviteljstvom kompanije „Gomex“, imala je humanitarni karakter, pošto je na ulazu bila postavljena […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MEĐUNARODNI VODENI SPEKTAKL NA GRADSKOM BAZENU (FOTO)

  ZRENJANIN – Nezvanični naslednici nekada veoma popularnih „Igara bez granica“ – City games, posetili su u sredu uveče Zrenjanin, tako da je publika na Gradskom bazenu imala priliku da gleda veoma atraktivne i nesvakidašnje igre u vodi.

   

  city games
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  Ova manifestacija, pod pokroviteljstvom kompanije „Gomex“, imala je humanitarni karakter, pošto je na ulazu bila postavljena kutija u koju su posetioci mogli da ubace novčane priloge i tako podrže rad Dnevnog centra „Alternativa“ iz Zrenjanina, koji vodi računa o deci i mladima sa invaliditetom. Na ovaj način je prikupljeno više od 17.000 dinara.

   

  city games
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  U Zrenjaninu se, kao u još pet gradova u Srbiji, održavaju kvalifikaciona takmičenja, a pobednici iz svakog grada će odmeriti snage u finalu, koje će biti održano na Zlatiboru, 20. jula. Najbolji nacionalni tim predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu 2. septembra, u Biogradu na moru (Hrvatska), gde će se takmičiti sa pobednicima iz 11 zemalja.

   

  city games
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  Autor i direktor projekta Miroslav Kržik kaže da je u pitanju osma sezona ovog međunarodnog spektakla, u čijem će se ovogodišnjem polufinalu naći 12 zemalja. Kako navodi, veoma atraktivne i adrenalinske igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare, ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom.

   

  city games
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  – Igre se baziraju na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: morska alka, leteći vaterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka… – objašnjava Kržik.

   

  city games
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  Ekipe se sastoje od osam takmičara, od kojih troje moraju biti ženskog pola. Nakon odigranih svih igara, pobednici zrenjaninskih City Games kvalifikacija su momci i devojke iz Sombora, sa ukupno osvojenih 60 bodova. Drugoplasirana je bila ekipa iz Kikinde sa 55 bodova, dok je treće mesto pripalo domaćinima, ekipi Zrenjanina, sa 34 osvojena boda.

   

  city games
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  Snage je odmerilo ukupno šest ekipa, a osim već pomenutih, nastupili su i takmičari iz Temerina, Beograda i Pančeva.

   

  Tekst i foto: Zoran Bogaroški

   

  city games
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  city games
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  city games
  Pobednička ekipa iz Sombora (Foto: Zoran Bogaroški)

   

  city games
  Drugoplasirana ekipa iz Kikinde (Foto: Zoran Bogaroški)

   

  city games
  Trećeplasirani Zrenjaninci (Foto: Zoran Bogaroški)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme