• Manifestacija „Banatska bajka“ biće organizovana i ove godine

  Manifestacija „Banatska bajka“, koja se ove godine održava od 10. juna do 18. avgusta, promovisana je danas u Gradskoj kući.   Organizatori ove mmanifestacije su Kulturni centar Zrenjanin, Turistička organizacija Grada Zrenjanina i IP Media 023. Pokrovitelj je Grad Zrenjanin.   Ove godine manifestacija proširuje svoj programski i organizacioni okvir.   – Imamo tri segmenta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Manifestacija „Banatska bajka“ biće organizovana i ove godine

  Manifestacija „Banatska bajka“, koja se ove godine održava od 10. juna do 18. avgusta, promovisana je danas u Gradskoj kući.

   

  Organizatori ove mmanifestacije su Kulturni centar Zrenjanin, Turistička organizacija Grada Zrenjanina i IP Media 023. Pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

   

  Ove godine manifestacija proširuje svoj programski i organizacioni okvir.

   

  – Imamo tri segmenta „Banatske bajke“. Jedan je uobičajena lokacija u Županijskom parku i Gradskoj bašti. Drugi segment su after večeri pored Muzeja piva na obali Begeja. Treći su gostovanja, odnosno karavan „Banatske bajke“ u naseljima oko Zrenjanina – najavila je Ankica Dostanić iz Kulturnog centra Zrenjanina.

   

  Pročitajte još: Motojet poziva omladince da nauče da upravljaju skuterom na vodi

   

  Direktor Kulturnog centra Goran Marinković podsetio je da ova ustanova upravlja Gradskom baštom. Kako je istakao, taj reprezentativni prostor se sada veoma osmišljeno koristi.

   

  – Programi „Banatske bajke“ su veoma raznovrsni i bogati. Ove godine biće i nekih novina, pa pozivam građane da prate sva dešavanja na ovoj manifestaciji – istakao je Marinković.

   

  O karavanu „Banatske bajke“ i gostovanjima u selima oko Zrenjanina, više je govorio Jaroslav Stevanov, iz Turističke organizacije Grada Zrenjanina, ističući da postoji veliko interesovanje.

   

  – Imamo 22 sela na teritoriji Grada Zrenjanina. Sva su po nečemu specifična. Svako naselje ima nešto osobeno da ponudi i predstavi i mislim da je manifestacija „Banatska bajka“ jedan od dobrih načina za njihovu promociju – naglasio je Stevanov.

   

  Programi u Gradskoj bašti organizuju se svake večeri. Dečji program je u četvrtak, od 18 časova, a ostalim danima sadržaji su od 20 sati, najavila je Maja Pandurov, koordinatorka manifestacije. Ona je detaljno izložila programske sadržaje i po lokacijama i po danima.

   

  „Taraške rode“ uvrštene u šemu „Banatske bajke“

   

  A o predstojećoj manifestaciji „Taraške rode“, koja je uvrštena u šemu „Banatske bajke“, govorila je Aleksandra Marovac Cucić iz organizacionog odbora.

   

  – Nama je ovo šesta godina za redom, a dobijamo sve veću podršku Grada Zrenjanina i institucija kao što su Kulturni centar i Turistička organizacija. Manifestacija ima svoju utvrđenu šemu, ima programa i za mlade i za starije, a biće i novina. Gostuju nam đaci iz Novog Bečeja, Novog Miloševa i Melenaca, koji će se takmičiti u pesništvu. Biće tu i likovna kolonija sa 25 umetnika, pa modna revija za mlade ekologe, predavanja o ekologiji i još mnogo događaja – najavila je Aleksandra Marovac Cucić.

   

  Ona je podsetila da će sve novorođene taraške bebe i ove godine dobiti prigodne poklone, u skladu sa tradicionalnim stavom da su rode simbol rađanja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme