• LJUBAV NE POZNAJE GRANICE: OTIŠAO JE U AMERIKU DA RADI, A ONDA SE ZALJUBIO

  ZRENJANIN – Kad je pre pet godina krenuo u Ameriku, kao i mnogi njegovi vršnjaci, Zrenjaninac Nikola Milošev nije ni slutio da će tamo sresti ljubav svog života i oženiti se. – Otišao sam preko programa „Radi i putuj“, obreo se u jednom gradiću u Južnoj Karolini i tako je počelo – priča za portal […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  LJUBAV NE POZNAJE GRANICE: OTIŠAO JE U AMERIKU DA RADI, A ONDA SE ZALJUBIO

  ZRENJANIN – Kad je pre pet godina krenuo u Ameriku, kao i mnogi njegovi vršnjaci, Zrenjaninac Nikola Milošev nije ni slutio da će tamo sresti ljubav svog života i oženiti se.

  – Otišao sam preko programa „Radi i putuj“, obreo se u jednom gradiću u Južnoj Karolini i tako je počelo – priča za portal zrenjaninski.com Nikola, u društvu svoje sada već supruge Džastin. – Upoznali smo se, dopali jedno drugom i vrlo brzo Džastin je stigla u Zrenjanin. Od te 2012. godine, sada je ovde već četvrti put.

  – O Srbiji nisam znala ništa, a o Evropi vrlo malo, jer u Americi u školi gotovo ništa ne učimo o tome – kaže Džastin. – Nije mi bilo svejedno kad sam prvi put dolazila, ali svaka bojazan je vrlo brzo nestala. Zrenjanin je divan grad, arhitektura, ljudi, hrana – sve mi se dopada. Sa Nikolom sam obišla i druge zemlje u regionu i stvarno je potpuno drugačije i jako, jako lepo.

  Džastin je učiteljica baleta, a Nikola privodi kraju fakultet „Mihajlo Pupin“. Kad je u našem gradu, Džastin pomaže Zrenjanincima koji pohađaju školu stranih jezika „Fokus“ da progovore engleski.

  – Ovde su me svi lepo prihvatili, a i u Americi su isto tako prihvatili Nikolu – priča Džastin. – U Zrenjaninu sam bila četiri puta po više meseci, a jedino što mi smeta je duvanski dim svuda u zatvorenom prostoru i hladnoća. Južna Karolina je država sa ravnomernom klimom i mnogo toplijom. Ovogodišnju zimu u Zrenjaninu ću zapamtiti, dodaje Džastin.

  Neizbežno pitanje je – hrana.

  – Uh, smeška se Džastin. – Supa, to je nešto predivno i kod nas u Americi tako nešto ne postoji. Pa sarma, teletina ispod sača, palačinke, plazma…

  U četvrtak Nikola i Džastin kreću za Ameriku. Za mlade ljude, kao što su oni, Amerika je u ovom trenutku dobro mesto za početak života i karijere. Ali, u Zrenjanin će se vraćati sigurno svake godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme