• Kad ona zapeva, sve stane: Anđelina Švarc potiče iz ugledne muzičke porodice

  Anđelina Švarc je završila treći razred Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, odsek solo pevanje, kod profesorke Svetlane Birke.   Ova devojka, kako kaže, peva od kada zna za sebe i pevanje je ono čime želi da se bavi u životu. Dolazi iz muzičke porodice, a pevanje je zavolela uz baku. Misli da je i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kad ona zapeva, sve stane: Anđelina Švarc potiče iz ugledne muzičke porodice

  Anđelina Švarc je završila treći razred Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, odsek solo pevanje, kod profesorke Svetlane Birke.

   

  Ova devojka, kako kaže, peva od kada zna za sebe i pevanje je ono čime želi da se bavi u životu. Dolazi iz muzičke porodice, a pevanje je zavolela uz baku. Misli da je i talenat nasledila od nje.

   

  – Prva pesma koju sam ozbiljno naučila je Bajagina „Mala uska haljina“. Otpevala sam je sa tatom. Obožavam da pevam, dan bez pesme u mom životu ne postoji. Ako ne pevam u školi, ili negde na nastupu, pevam u kući – priča Anđelina Švarc za portal zrenjaninski.com.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Čuveni glumac Bil Mari đuskao na nastupu ABBA Real Tribute benda

   

  Bila je aktivna i u Kulturno-umetničkom društvu „Pionir“, u kom je jedan od umetničkih rukovodilaca njena majka. Vrlo brzo je zavolela etno muziku i veruje da će se njome i baviti.

   

  – Znala sam sigurno da ću upisati muzičku školu, ali odluka da to bude solo pevanje došla je slučajno. Na jednom festivalu, orkestar je imao aranžman u jako niskom tonalitetu, pa isprva nisam mogla da otpevam. Onda sam pustila glas i videla da mogu. Odlučila sam se za solo pevanje i sada mi je želja da upišem i Muzičku akademiju a, kada je završim, da nastavim karijeru u etno muzici – priča Anđelina.

   

  Muzika je Švarcovima sastavni deo svakodnevnice

   

  Njena majka Jasmina dugogodišnji je umetnički rukovodilac Kulturno-umetničkog društva „Pionir“. Retko ko od Zrenjaninca ne zna za njenog tatu Zorana Švarca i njegovu muzičku grupu. Muzika je Švarcovima sastavni deo svakodnevnice.

   

  – Nama je ritual da pre ručka malo sviramo i pevamo. Tata uzme gitaru, započne pesmu, a ja se priključim. I na porodičnim okupljanjima se orimo, a ostali uživaju. Ne mogu da zamislim život bez muzike i bez pesme – kaže naša mlada sagovornica.

   

  Poslednjih nedelja, Anđelina je imala nekoliko nastupa. Izdvaja gostovanje na Radio televiziji Vojvodine, u muzičkoj emisiji „Neka pesma kaže“, u kojoj je otpevala dve pesme.

   

  – Nije mi to prvi put da gostujem na televiziji, ali ovo gostovanje mi je potvrdilo da je ovo definitivno ono čime želim da se bavim u životu. Meni je studio kao druga kuća. Volim kamere, orkestar, binu, nastup… Želja mi je da nakon završenog školovanja, jer mislim da je škola jako važna, napravim karijeru na estradi – uz osmeh govori Anđelina.

   

  Nastupaće i tokom leta jer to čini kad god joj se ukaže prilika. Ali, plan koji je sebi zacrtala jeste da do kraja godine do savršenstva otpeva pesmu „Jano mori“.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Muziku i pesmu shvatam jako ozbiljno. Da bih uvežbala pesmu do savršenstva, nekada su potrebni meseci. Zato ću i dalje vežbati i vežbati. A za svoju dušu pevaću od trenutka kad ujutru otvorim oči – završava priču talentovana Anđelina Švarc.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin