• FOTOMARATON: U POTRAZI ZA ČETIRI BOJE ZRENJANINA

  ZRENJANIN – Zrenjaninski fotografi i ljubitelji fotografije će u nedelju, 27. avgusta, pokušati da naprave najveći do sada skup fotografa u našem gradu!     Celodnevni fotomaraton počeće na glavnom gradskom trgu, u 9 sati, kada se očekuje prijava i registracija takmičara, a trajaće čitav dan, sve do 21 sat. Svoje učešće potvrdili su članovi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FOTOMARATON: U POTRAZI ZA ČETIRI BOJE ZRENJANINA

  ZRENJANIN – Zrenjaninski fotografi i ljubitelji fotografije će u nedelju, 27. avgusta, pokušati da naprave najveći do sada skup fotografa u našem gradu!

   

  fotomaraton

   

  Celodnevni fotomaraton počeće na glavnom gradskom trgu, u 9 sati, kada se očekuje prijava i registracija takmičara, a trajaće čitav dan, sve do 21 sat. Svoje učešće potvrdili su članovi Foto kluba CD13, Škole fotografije Pavla Taborošija, kao i Zrenjaninske škole fotografije koju predvodi Jovan Drndak Njegović, i mnogi drugi zrenjaninski fotografi.

   

  Pokrovitelj ove manifestacije je „Diginet“ koji će nakon Fotomaratona pomoći u organizaciji izložbe koja će pratiti ovaj nesvakidašnji događaj, koji već sad najavljuje svoj prelazak u tradiciju. Tehnika i nivo znanja nisu ograničavajući faktor, pa se očekuju mnogi početnici kao i fotografi sa višegodišnjim iskustvom u struci. Očekuje se da broj fotografa premaši stotinu.

   

  Tema celodnevne foto šetnje po ulicama Zrenjanina je: „Četiri boje Zrenjanina: bela, zelena, plava i narandžasta“, a osim izložbe koja će predstaviti makar po jednu fotografiju svakog učesnika u planu je i izdavanje kalendara za 2018. godinu koji će nositi naziv manifestacije i u kojem će se predstaviti 12 najboljih fotografija koje će odabrati selektor Imre Szabo, po mnogima jedno od najznačajnijih imena našeg foto-žurnalizma.

   

  On će 2. septembra, u prisustvu autora i učesnika, javno žirirati i praviti selekciju fotografija, pa će to za mnoge autore biti prva prilika da čuju uživo neke sugestije i preporuke od fotoreportera i umetničkog fotografa sa više decenija iskustva.

   

  „Biće to jedinstvena prilika da se kolege vide i druže, a da mlađi fotografi i početnici na licu mesta i uživo upoznaju iskusnije fotografe i razmene iskustva i pitanja iz oblasti fotografije“, poručuju organizatori Fotomaratona.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme