• Evo zašto su Divčibare sve popularnija destinacija

  Da li ste znali da najnovija istraživanja pokazuju da su Divčibare, posle Zlatibora, već sada najtraženije planinsko mesto u Srbiji? Malo se više traže čak i od Tare i Kopaonika.   Zašto je to tako? Razloga za to je jako puno.   Kao prvo, Divčibare su najbliže planinsko mesto gledano i od Beograda i od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Evo zašto su Divčibare sve popularnija destinacija

  Da li ste znali da najnovija istraživanja pokazuju da su Divčibare, posle Zlatibora, već sada najtraženije planinsko mesto u Srbiji? Malo se više traže čak i od Tare i Kopaonika.

   

  Zašto je to tako? Razloga za to je jako puno.

   

  Kao prvo, Divčibare su najbliže planinsko mesto gledano i od Beograda i od svih većih gradova Vojvodine.

   

  Pored toga, Divčibare su ubrzano počele da se razvijaju poslednjih nekoliko godina. Sada tu već imamo nekoliko jako dobrih hotela sa bazenima, dosta dobar privatni smeštaj, infrastruktura je sređena, a priroda je fantastična. Najviše obiluju četinarske, tačnije borove šume, a ima i listopadnih.

   

  Ono što je zanimljivo da znate je da Divčibare nisu planina, već jedno mesto, a planina na kojoj se nalaze se zove Maljen.

   

  Nalaze se na prosečno oko 1.000 metara nadmorske visine, ali i pored toga karakteriše ih blaga klima, koju većina nas ne bi očekivala na planini i na takvoj nadmorskoj visini.

   

  Ljubitelji zimskih aktivnosti će svakako uživati i pored toga što je blaga klima, jer ovde ipak ima puno snega. Januar i februar su tradicionalno puni, a najviše dolaze oni koji idu na skijanje, sankanje i ostale zimske aktivnosti.

   

  Pored toga što su popularne zimi, Divčibare imaju puno turista i tokom letnje sezone. Većina turista leti dolazi kako bi tokom lepog vremena mogla da šeta mnogobrojnim pešačkim stazama i da uživa u svežem planinskom vazduhu.

   

  Klima je ovde svakako prijatnija tokom vrelih letnjih dana. Stoga ovo planinsko mesto svakako može biti vaš izbor i ako samo želite malo da se sklonite od vrelog asfalta.

   

  Ono što je vrlo karakteristično za Divčibare je i to da obiluje prelepim vidikovcima od kojih će vam zastajati dah. Neki od najpoznatijih su svakako Crni vrh, Paljba, Kraljev sto, Golubac i mnogi drugi.

   

  Pored prelepih vidikovaca, ovo planinsko mesto ima i jako puno reka, od kojih su najpoznatije Krčmarska reka, Crna reka, Bukovska reka, Kozlica itd.

   

  Osim reka, tu je i jedan vrlo zanimljiv vodopad za koji malo ljudi zna pošto je malo nepristupačniji. To je vodopad Skakalo, koji se nalazi na reci Manastirici. Vodopad pada sa 20 metara i zaista ga vredi posetiti ako ste u boljoj kondiciji i avanturističkog duha.

   

  Na Divčibarama, inače, postoji i sve popularniji muzički festival. On se tradicionalno održava u avgustu i nosi naziv MMF odnosno Mountain Music Fest. Ove godine je bilo prepuno, tražio se smeštaj više i sve je bilo zauzeto.

   

  Ako na Divčibare dolazite sa decom, treba da znate da postoji igralište u samom centru mesta, preko puta crkve. Tu pored se nalazi i mali avantura park. Takođe, postoji i nekoliko zatvorenih igraonica kao i zatvorenih bazena gde vaši najmlađi mogu imati kvalitetno i zanimljivo vreme.

   

  Za koji god period godine da se odlučite da posetite Divčibare, znajte da nećete pogrešiti jer svaki period ima neke svoje prednosti i čari.

   

  Ako dolazite zimi onda ćete uživati u snežnoj čaroliji, sankati se, skijati, šetati, disati svež zimski vazduh. Ako dolazite leti, onda ćete na Divčibarama naći spas od vrelih dana.

   

  A ako dolazite u proleće ili jesen, onda će vam beskrajno duge šetnje borovim šumama prirasti za srce. U proleće i jesen je obično manja gužva, pa će vam i sa te strane verovatno prijati da na miru upoznate ovo sve popularnije planinsko mesto.

   

  Za šta god da se odlučite, želimo vam prijatan odmor i da zavolite ovo planinsko mesto kao što su ga mnogi od nas već zavoleli i stalno mu se iznova vraćaju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme