• Erika Maminirina Rafararano sebe smatra pravom Zrenjaninkom (Foto)

  Dok se početkom ovog meseca nije udala u Zrenjaninu za supruga Novicu i postala Živković, Erika se prezivala Maminirina Rafararano. Rođena u Srbiji, Erika je po ocu Leonu Malgašanka. Tako se nazivaju stanovnici prekrasnog ostrva Madagaskar.   – Moj otac Leon došao je 1975. godine u Beograd sa još nekoliko svojih prijatelja. Pričao mi je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Erika Maminirina Rafararano sebe smatra pravom Zrenjaninkom (Foto)

  Dok se početkom ovog meseca nije udala u Zrenjaninu za supruga Novicu i postala Živković, Erika se prezivala Maminirina Rafararano. Rođena u Srbiji, Erika je po ocu Leonu Malgašanka. Tako se nazivaju stanovnici prekrasnog ostrva Madagaskar.

   

  – Moj otac Leon došao je 1975. godine u Beograd sa još nekoliko svojih prijatelja. Pričao mi je da mu je toliko bilo hladno kad su se otvorila vrata, da nije hteo da izađe iz aviona. A bio je tek novembar – počinje svoju zanimljivu priču za portal zrenjaninski.com naša sugrađanka Erika, od pre tri nedelje Živković.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Isidora i Nebojša su izgovorili sudbonosno DA, a evo ko se još venčao

   

  Prijatelji sa Madagaskara su se razdvojili, svako je otišao svojim putem, a Leona je put odveo u Novi Sad, na školovanje. U Novom Sadu je upoznao Erikinu majku i iz te ljubavi se rodila Erika.

   

  – Prezime Rafararano je porodično, a Maminirina je mom ocu dodala njegova majka. To je običaj na Madagaskaru. Nasledila sam celo prezime samo zbog ovdašnje administracije. Pri tom su još pogrešili i promenili mesta prezimenima, tako da sam bila zvanično upisana kao Maminirina Rafararano. Inače bi trebalo da budem samo Rafararano. Malgašani prezimena formiraju ređanjem slogova koji se slažu i deluju egzotično. Bilo je ideja da se prezimena skrate, ali Malgašanima se ovako sviđa – priča naša sagovornica.

   

  erika maminirina rafararano
  Foto: Gardinovački weddings

   

  Na Madagaskaru cela familija sa očeve strane

   

  Erika sebe smatra pravom Zrenjaninkom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Velika novogodišnja akcija: OXYBARIC vas časti hiperbaričnim terapijama!

   

  – Na Madagaskaru, naravno, imam celu familiju sa očeve strane, a i otac mi je tamo. Kontakt održavamo preko društvenih mreža. Bila sam na Madagaskaru krajem 2017. godine i vratila se kući početkom 2018. godine. Provela sam tamo dva meseca sa svojim sadašnjim mužem. On je iskoristio priliku da provede mesec dana na edukaciji u Južnoj Africi. Inače je u hotelskoj industriji i imao je priliku da se usavršava na batler akademiji. Pošto je diplomirao, pridružio mi se na Madagaskaru posle dve nedelje mog boravka sa porodicom. Proputovali smo veliki deo ostrva i svakako da ćemo se vratiti ponovo u nekom trenutku da nastavimo sa istraživanjem ostrva. Priroda je neverovatna – navodi Erika.

   

  erika maminirina rafararano
  Foto: Gardinovački weddings

   

  Dodaje da kod sebe ne prepoznaje nešto sa Madagaskara, jer su to dve potpuno različite kulture.

   

  – Kad sam otišla na Madagaskar doživela sam priličan kulturološki šok. Način življenja je potpuno drugačiji, a uz to Madagaskar je jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu. Tako da ono što sam tamo viđala, koliko me je impresioniralo, toliko me je čudilo. Ja sam ipak rođena i živim u Srbiji i bliža mi je ova kultura. Nisam se sretala sa afričkom kulturom dok nisam otišla na Madagaskar i koliko god da sam se pripremala za sve što me tamo čeka, nisam bila spremna. Ljudi su predivni i sve su učinili da se osećam kao kod kuće, ali opet, kad sam sletela u Srbiju, osetila sam da sam došla kući – priznaje Erika.

   

  Pre tri nedelje, Erika se udala za svog izabranika Novicu i od tada je Erika Živković. Radi kao preduzetnica.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Bavim se digitalnim marketingom sa fokusom na Google pretraživače. Tačnije, pomažem svojim klijentima da postanu što vidljiviji na pretragama na Google-u – završava svoju priču Erika Živković.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme