• Dan pešačenja u Zrenjaninu: Pridruži se i promoviši zdrav način života

  Klub planinara Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, i uz podršku kompanije „Gomex“, organizuje manifestaciju „Dan pešačenja“, koja će biti održana u Zrenjaninu, u subotu, 11. septembra. Manifestacija će biti organizovana pod sloganom „Korak bliže zdravlju“.   Kako najavljuju organizatori, zajednički skup učesnika i grupni polazak biće organizovan na Trgu dr Zorana Đinđića, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dan pešačenja u Zrenjaninu: Pridruži se i promoviši zdrav način života

  Klub planinara Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, i uz podršku kompanije „Gomex“, organizuje manifestaciju „Dan pešačenja“, koja će biti održana u Zrenjaninu, u subotu, 11. septembra. Manifestacija će biti organizovana pod sloganom „Korak bliže zdravlju“.

   

  Kako najavljuju organizatori, zajednički skup učesnika i grupni polazak biće organizovan na Trgu dr Zorana Đinđića, u zavisnosti od trenutne epidemiološke situacije. Planirano je da pojedinci i grupe dolaze u periodu od 9 do 11 časova, u manjim grupama i na adekvatnom rastojanju.

   

  Učesnici po svom nahođenju mogu samostalno preći celu ili samo deo staze.

   

  Kuda će učesnici sve proći

   

  Planirano je da se pešači od Trga dr Zorana Đinđića do takozvanog SUP-ovog mosta. Zatim se obalom Begeja ide prema Žutom mostu i naselju Berbersko. Kod centralnog parkinga se skreće ka Ajfelovom mostu, a zatim se prolazi pored jezera I i III i „Kifla mosta“, ponovo do reke Begej.

   

  Staza dalje prolazi pored „Banana mosta“, a zatim do naselja Berbersko, Železničkog mosta i dalje preko livade do Mužljanskog mosta. Povratak sledi istom stazom do Železničkog mosta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nova kolekcija muških odela stigla je u renomirani butik “Samsara” (Foto)

   

  Po prelasku Železničkog mosta kreće se suprotnom obalom Begeja, potom pored Osnovne škole „2. oktobar“ i ponovo se izlazi na obalu Begeja. Nastavak je ulicom Begejski red do Žutog mosta i nazad do Pešačkog mosta, gde je predviđen završetak pešačenja.

   

  Staza je kružne dužine oko osam kilometara, a po sopstvenoj želji se može skraćivati. Podloga je tvrda, delom betonsko – asfaltna, delom zemljana.

   

  Planirano je da se na otprilike polovini staze napravi odmor za učesnike pešačenja.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Manifestacija i kampanja „Dan pešačenja“ predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paralelno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina akcija je okupila više od 17.000 ljudi u 68 gradova i opština.

   

  Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezane za prirodu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme