• Dan pešačenja u Zrenjaninu: Krenite u subotu na pešačku turu po gradu

  Akcija „Dan pešačenja“ biće održana u Zrenjaninu, u subotu, 10. septembra. Akciju organizuje Klub planinara Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport.   Načelnica Kluba planinara Zrenjanin Aleksandra Todorov kaže da je „Dan pešačenja“ sportsko – rekreativna manifestacija koja se već niz godina održava u Srbiji, u organizaciji planinarskih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dan pešačenja u Zrenjaninu: Krenite u subotu na pešačku turu po gradu

  Akcija „Dan pešačenja“ biće održana u Zrenjaninu, u subotu, 10. septembra. Akciju organizuje Klub planinara Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport.

   

  Načelnica Kluba planinara Zrenjanin Aleksandra Todorov kaže da je „Dan pešačenja“ sportsko – rekreativna manifestacija koja se već niz godina održava u Srbiji, u organizaciji planinarskih klubova. Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenje i aktivnosti u prirodi.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Buč u Mužlji od 9. do 11. septembra, ovo je kompletan program

   

  – Naš klub se i ove godine uključio u organizaciju te manifestacije. Pozivamo sve psihofizički spremne građane da nam se pridruže. Polazak je sa Trga dr Zorana Đinđića u 9 časova, a staza je kružna, dužine oko osam kilometara – ističe Todorov.

   

  Sekretarka kluba Jadranka Kostovski dodaje da je prethodnih godina bilo između 500 i 1000 učesnika. Prošle godine, sa 800 učesnika, zrenjaninski klub planinara je bio među najuspešnijim u Srbiji.

   

  Akcija „Dan pešačenja“ se održava pod sloganom „Korak bliže zdravlju“.

   

  Trasa kojom će se kretati učesnici

   

  Okupljanje učesnika je u subotu, 10. septembra, u 9 časova, na Trgu dr Zorana Đinđića. Odatle se ide obalom Begeja prema Žutom mostu i naselju Berbersko. Kod centralnog parkinga se skreće ka Ajfelovom mostu, a zatim se prolazi pored jezera I i III, pored „Kifla mosta“ i ponovo do reke Begej.

   

  Staza dalje prolazi pored „Banana mosta“, a zatim krajnjim ulicama naselja Berbersko do Železničkog mosta i dalje preko livade do Mužljanskog mosta.

   

  Povratak je istom stazom do Železničkog mosta. Sledi prelazak Železničkog mosta i nastavak kretanja suprotnom obalom Begeja, delom Zagrebačke ulice pored naselja Ruža Šulman. Potom je u planu obilazak oko Osnovne škole „2. oktobar“ i ponovo izlazak na obalu Begeja.

   

  Pešačka tura se nastavlja ulicom Begejski red do Žutog mosta i nazad do Pešačkog mosta, gde je predviđen završetak pešačenja.

   

  Staza je kružna, dužine oko osam kilometara, a po sopstvenoj želji može se skraćivati prelaskom nekog od mostova. Podloga je tvrda, delom betonsko – asfaltna, delom zemljana.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Planirano je da se na otprilike polovini staze napravi odmor za učesnike pešačenja.

   

  Učesnici po svom nahođenju mogu samostalno preći celu ili samo deo planirane staze.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme