• Članovi „Štrasera“ imaju neke od najlepših sitnih i ukrasnih životinja

  Sneg i velika hladnoća onemogućili su ove godine održavanje tradicionalne izložbe malih kućnih životinja i ptica, koje januara svake godine organizuje udruženje „Štraser“ iz Mihajlova, sela na području grada Zrenjanina.   Udruženje uzgajivača sitnih i ukrasnih životinja najviše članova broji iz Mihajlova, ali ih ima i iz okolnih sela. Članovi najčešće uzgajaju golubove, papagaje, ukrasnu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Članovi „Štrasera“ imaju neke od najlepših sitnih i ukrasnih životinja

  Sneg i velika hladnoća onemogućili su ove godine održavanje tradicionalne izložbe malih kućnih životinja i ptica, koje januara svake godine organizuje udruženje „Štraser“ iz Mihajlova, sela na području grada Zrenjanina.

   

  Udruženje uzgajivača sitnih i ukrasnih životinja najviše članova broji iz Mihajlova, ali ih ima i iz okolnih sela. Članovi najčešće uzgajaju golubove, papagaje, ukrasnu živinu, zečeve…

   

  PROČITAJTE JOŠ: Portal Zrenjaninski i “Zelene šape” pokreću akciju “Udomi, ne kupuj”

   

  Jedan od članova udruženja je i Atila Tapai.

   

  – Uzgajam ptice od svoje desete godine. To mi je hobi, a ptice sam zavoleo pored dede – priča Atila Tapai za portal zrenjaninski.com.

   

  udruženje štraser

   

  On u svom dvorištu ima papagaje i ukrasne kokoške. Od papagaja tu su rozele, a od koka najviše je rase orpington.

   

  – Jako volim životinje i uživam da se brinem o njima. To je i velika obaveza. Ptice su napolju, odlično podnose hladnoću, jedino im se mora redovno obezbediti hrana i voda – ističe Atila, koji dodaje da osim ptičjeg carstva, uživa i u društvu jedne persijske mace i jednog baseta.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Članovi udruženja „Štraser“ vrlo često organizuju zajedničke akcije, a u jednoj su prošle godine postavili „kuću za ptice“ u centru sela.

   

  udruženje štraser

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin