• Brojni Zrenjaninci, od najmlađih do najstarijih, pešačili stazom dugom osam kilometara

  Brojni Zrenjaninci, od najmlađih do najstarijih, pešačili su danas stazom dugom osam kilometara, od Trga dr Zorana Đinđića pa pored Begeja, ispod ili iznad devet mostova.   Akciju „Dan pešačenja“, sedmu po redu, organizovao je Klub planinara Zrenjanin, u okviru Evropske nedelje sporta.   PROČITAJTE JOŠ: Film „3211“ je istinita priča o muzičaru Rasti koji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brojni Zrenjaninci, od najmlađih do najstarijih, pešačili stazom dugom osam kilometara

  Brojni Zrenjaninci, od najmlađih do najstarijih, pešačili su danas stazom dugom osam kilometara, od Trga dr Zorana Đinđića pa pored Begeja, ispod ili iznad devet mostova.

   

  Akciju „Dan pešačenja“, sedmu po redu, organizovao je Klub planinara Zrenjanin, u okviru Evropske nedelje sporta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Film „3211“ je istinita priča o muzičaru Rasti koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor

   

  Cilj manifestacije je da okupi što više učesnika i ukaže na značaj pešačenja i uopšte boravka u prirodi, kao i na razvoj turističkih potencijala kroz uređenje pešačkih staza.

   

  Staza je zrenjaninske rekreativce vodila od mosta kod Policijske uprave, obalom Begeja, do velikog parkinga, pa prema Ajfelovom mostu. Zatim se prolazilo pored jezera I i III i Kifla mosta, te ponovo do Begeja. Staza je dalje vodila pored Banana mosta, a onda krajnjim ulicama naselja Berbersko (Gorička ulica) do Železničkog mosta i dalje preko livade do Mužljanskog mosta.

   

  Povratak je bio istom stazom do Železničkog mosta. Posle prelaska Železničkog mosta, staza je vodila suprotnom obalom Begeja, delom Ulice junaka Stojadina Mirkovića (bivša Zagrebačka), pored naselja Ruža Šulman. I dalje, Begejskim redom do Žutog mosta i nazad do Pešačkog mosta, gde je završeno pešačenje.

   

  Atrakcija ove staze je što se prolazi ispod ili iznad čak devet mostova.

   

   

  U šetnji i podmladak zrenjaninskih planinara

   

  Podmladak zrenjaninskih planinara, predvođen instruktorkom, učiteljicom Daliborkom Berarov, nije mogao da dočeka da šetnja počne.

   

  – Volimo da pešačimo. Već smo bili u parku, na Motelu, bili smo na Kosmaju, na Fruškoj gori… Super nam je, volimo da smo u prirodi, da se družimo. Nikad se ne umorimo – kažu uglas mališani.

   

  – Klub planinara Zrenjanin poslednjih godinu dana intenzivno radi na podmlađivanju, a mi se, evo, družimo nešto više od pola godine. Mnogo smo naučili i mnogo kilometara savladali, a najviše smo uživali – kratko je rekla učiteljica Daliborka Berarov.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ivana Adamov dovela je danas svoju kćerku i njenu drugaricu. Oduševljene su akcijom i bile su spremne da prepešače celu stazu.

   

  Kupači, evo jedne dobre vesti: Zatvoreni bazen sutra počinje sa radom

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme