• BILJNI I ŽIVOTINJSKI SVET NA FOTOGRAFIJAMA

  ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 15. decembar, u 19 časova, svečano će biti otvorena izložba fotografija „Naša priča o prirodi“ čiji su autori Predrag Kostin i Danilo Đeković, zrenjaninski fotografi koji svoju inspiraciju pronalaze fotografišući biljni i životinjski svet Srbije. Njih dvojica motive za svoje fotografije nalaze širom Srbije, a najviše […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BILJNI I ŽIVOTINJSKI SVET NA FOTOGRAFIJAMA

  ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 15. decembar, u 19 časova, svečano će biti otvorena izložba fotografija „Naša priča o prirodi“ čiji su autori Predrag Kostin i Danilo Đeković, zrenjaninski fotografi koji svoju inspiraciju pronalaze fotografišući biljni i životinjski svet Srbije.

  Njih dvojica motive za svoje fotografije nalaze širom Srbije, a najviše na teritorijama JP „Vojvodinašume“, Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, Deliblatske peščare, Carske bare, Rusande, Slanog Kopova, NP Tara, Specijalnog rezervata prirode Uvac, kao i u Ritovima donjeg Potisja.

  Glavni akteri na njihovim snimcima su divlje životinje koje žive na tim područjima. Osnivači su nevladine organizacije „Crna Roda“, koja se bavi zaštitom i proučavanjem divljih životinja. Do sada su svoje fotografije izlagali na više izložbi, što samostalnih što grupnih, a sva literatura koja se bavi zaštitom i promocijom biljnog i životinjskog sveta Srbije ne može se zamisliti bez njihovih fotografija.

  Budući da svakodnevno borave u oblastima od značaja za ptice u okolini Zrenjanina, u mogućnosti su da isprate i svaku migraciju, kao i da prate populacije ptica stanarica. Dok Danilo Đeković uža interesovanja vezuje za šljukarice, ptice grabljivice (orlove belorepane) i crne rode, Predrag Kostin za svoje motive uzima sisare i to srndaće, jelene, divokoze, šakale, vidre, kao i zmije otrovnice koje žive na teritoriji Srbije. Autori takođe sarađuju sa mnogim institucijama i društvima koja se bave zaštitom i proučavanjem ptica, pa tako beleže najzanimljivije kadrove sa njihovih naučno – istraživačkih ekspedicija.

  Izložba fotografija „Naša priča o prirodi“ je pokušaj autora da širem auditorijumu približe prirodne lepote Srbije na jedan nesvakidašnji način – kroz fotografije životinja u njihovom prirodnom ambijentu koji je teško dostupan običnim ljudima.

  Izložba će u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin publici biti dostupna do kraja januara 2017. godine.

  Ulaz je besplatan.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme