• Besplatni izleti u prirodi: Posmatrajte čudesnu seobu ptica

  Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije će 1. i 2. oktobra, u okviru Evropskog vikenda posmatranja ptica, organizovati besplatne izlete u prirodi.   Tokom tog vikenda brojni građani širom Starog kontinenta će izaći u prirodu i posmatrati čudesnu seobu ptica.   PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Maka svakog dana željno iščekuje dobre ljude   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Besplatni izleti u prirodi: Posmatrajte čudesnu seobu ptica

  Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije će 1. i 2. oktobra, u okviru Evropskog vikenda posmatranja ptica, organizovati besplatne izlete u prirodi.

   

  Tokom tog vikenda brojni građani širom Starog kontinenta će izaći u prirodu i posmatrati čudesnu seobu ptica.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Maka svakog dana željno iščekuje dobre ljude

   

  „Ovo je sjajna prilika da započnete svoju novu aktivnost i kroz posmatranje ptica istražite i zavolite prirodu. U ovom periodu godine milioni ptica selica napuštaju Evropu i sele se ka mestima na jugu gde provode zimu“, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i pozvalo sve zainteresovane da zajedno otkriju čudesan svet ptica i njihove seobe.

   

  – Evropski vikend posmatranja ptica se u celoj Evropi obeležava u vidu izleta u prirodi. Lokacije gde se organizuju izleti su značajna mesta kako za gnežđenje ptica tako i kao usputna stanica za migratorne vrste. U ovom periodu godine možemo videti znatno veći broj vrsta ptica nego uobičajeno, upravo zabog vrsta koje se sele sa severa Evrope na jug – kaže Mirjana Rankov, vodič izleta i ornitolog u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

   

  Izleti na Carskoj bari i u Rusandi

   

  U Srbiji će izleti biti organizovani u poznatim rezervatima ili parkovima prirode. Između ostalog, u nedelju, 2. oktobra, izleti će biti organizovani i na području grada Zrenjanina, odnosno u Specijalnom rezervatu prirode „Carska bara“ i u Parku prirode „Rusanda“ u Melencima. Vreme okupljanja je u 9 časova.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Izleti u okviru Evropskog vikenda posmatranja ptica su besplatni. Kada se prijavite na neki od izleta bićete kontaktirani od strane organizatora i tom prilikom dobićete sve informacije u vezi sa izabranim izletom.

   

  Rok za prijave je 29. septembar, u 12 časova, a zainteresovani se mogu PRIJAVITI OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme