• POČINJE JESENJA AKCIJA IZNOŠENJA KABASTOG OTPADA

  ZRENJANIN – Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada počinje u ponedeljak, 10. oktobra, i trajaće do 10. novembra, najavilo je JKP „Čistoća i zelenilo“. Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama, a njen primarni cilj je da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, kao i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  POČINJE JESENJA AKCIJA IZNOŠENJA KABASTOG OTPADA

  ZRENJANIN – Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada počinje u ponedeljak, 10. oktobra, i trajaće do 10. novembra, najavilo je JKP „Čistoća i zelenilo“.

  Sperrmüll Container

  Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama, a njen primarni cilj je da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, kao i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i drugo. Sekundarni cilj akcije je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

  Jesenja akcija se sprovodi tako što će u svakoj mesnoj zajednici biti po dva dana postavljeni kontejneri zapremine 5 kubnih metara, i prazniće se svakodnevno. 

  Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti „Čistoći“ sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad zapremine 5 kubika, a sve u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća.

  „Apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa on ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada“, poručuju iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

  U ponedeljak i utorak, 10. i 11. oktobra, kontejneri za kabasti otpad biće u Mesnoj zajednici „Dositej Obradović“, i to na raskrsnici ulica Laze Kostića i Travničke; Uroša Predića i Konstantina Danila; Pančevačke i Vardarske, u ulici Aleksandra Belića 12, kao i kod bazena.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. A, DA LI I „MZ“ IZVAN „GRADSKIH“, SPADAJU U DOMEN JKP „ČISTOĆA“!?
   ŠTA PIŠE U STATUTU GRADA ZRENJANINA!?
   Piše, „da brinu o celoj teritoriji Grada“, ali, nije tako, jer, na pr., u Elemiru, a, verujem i drugim „MZ“, izvan „gradskih“, nema tih velikih kontejnera, barem, na izlazima iz sela, pa se otpad baca, „po želji“-gde bilo!!!
   Pozdrav iz Elemira!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Servisne informacije