• POČELA ISKLJUČENJA SA VODOVODNE MREŽE

  ZRENJANIN – U maju mesecu, uporedo sa aprilskim računima za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“, radnici ovog preduzeća su podelili i oko 2700 opomena korisnicima u gradu koji žive u objektima individualnog stanovanja. U pitanju su opomene pred prestanak pružanja komunalne usluge, odnosno pred isključenje sa vodovodne mreže.     Ovo je nastavak akcije podele […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  POČELA ISKLJUČENJA SA VODOVODNE MREŽE

  ZRENJANIN – U maju mesecu, uporedo sa aprilskim računima za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“, radnici ovog preduzeća su podelili i oko 2700 opomena korisnicima u gradu koji žive u objektima individualnog stanovanja. U pitanju su opomene pred prestanak pružanja komunalne usluge, odnosno pred isključenje sa vodovodne mreže.

   

  vodovod
  JKP „Vodovod i kanalizacija“

   

  Ovo je nastavak akcije podele opomena za neizmirena dugovanja koja je započeta u aprilu, kada je podeljeno više od 4000 opomena, kažu u JKP “Vodovod i kanalizacija”. Tom prilikom su podeljene opomene korisnicima u naseljenim mestima, u pitanju su opomene pred prestanak pružanja komunalne usluge, tj. isključenja sa vodovodne mreže, i korisnicima u gradu koji žive u objektima kolektivnog stanovanja, koji su dobili opomenu pred utuženje jer ne postoji mogućnost pojedinačnog isključenja sa mreže.

   

  Pored dugovanja iz 2017.godine, koje se odnose na januarski,februarski i martovski račun koje je ispostavilo JKP „Vodovod i kanalizacija“, na opomenama se nalaze i nenaplaćena dugovanja za usluge našeg preduzeća sa računa objedinjene naplate koje je tokom prošle godine izdavala JKP „Zrenjaninska objedinjena naplata“.

   

  Naime, Skupština grada Zrenjanina je u okviru odluke o stavljanju van snage odluke o objedinjenoj naplati obavezala javna preduzeća da izvrše naplatu potraživanja, a ukoliko je potrebno i prinudnu naplatu,  za usluge koje su izvršene tokom 2016. godine i upravo su ta dugovanja deo pomenute opomene.

   

  U skladu sa zakonom svi korisnici koji ne plate dva računa mogu biti isključeni sa vodovodne mreže i na osnovu toga svi korisnici koji ne postupe po dobijenoj opomeni i ne izmire svoja dugovanja, bez posebne opomene biće stavljeni na listu za isključenje sa vodovodne mreže i sa iste isključeni.

   

  Na osnovu već poslatih opomena, sačinjene su liste za isključenja sa vodovodne mreže i liste za utuženje, odnosno za predaju na izvršenje, na kojoj se nalaze svi oni korisnici koji nisu postupili po dobijenoj opomeni i nisu izmirili svoje obaveze ili nisu potpisali reprogram o otplati duga na rate.

   

  Isključenja korisnika sa mreže su započeta prošle nedelje i prvi krug isključenja je izvršen u Farkaždinu, Tomaševcu, Orlovatu, Ečki, Stajićevu, Belom Blatu, Perlezu, Knićaninu i Čenti i nastaviće se i u ostalim naseljenim mestima.

  Korisnici u kolektivnim stanovanjima u gradu mogu da očekuju da do kraja meseca budu utuženi jer su predmeti predati izvršiteljima.

   

  Koristimo i ovu priliku da pozovemo korisnike da izmire svoje zaostale obaveze ili potpišu reprogram o otplati duga na rate i izbegnu na taj način dodatne troškove. Stav preduzeća ostaje isti, želimo da izbegnemo nepopularne mere kao što su isključenje sa mreže i predaju duga na izvršenje, ali moramo pre svega da zaštitimo interes preduzeća i one potrošače koji redovno izmiruju svoje obaveze, a takvi su većina, saopštavaju nadležni u “Vodovodu”.

   

  Od naplate izvršenih usluga zavisi funkcionisanje samog preduzeća, uredno vodosnabdevanje, kvalitetno održavanje vodovodne i kanalizacione mreže, ali i završetak i započinjanje brojnih projekata koji će poboljšati kvalitet usluge koju pružamo korisnicima.

   

  Za potpisivanje reprograma o otplati duga korisnici moraju imati izmirena u celosti dugovanja iz ove godine, a dugovanja za period do 2017. godine mogu otplatiti na određeni broj rata u zavisnosti od visine duga. Sve potrebne informacije korisnici mogu dobiti na šalterima u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Petefijevoj br.3 u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Servisne informacije