• Zemljoradnička zadruga „Veljko Lukić Kurjak“ dobila 15 miliona dinara

  Zemljoradnička zadruga „Veljko Lukić Kurjak“ iz Lukićeva dobila je 15 miliona dinara bespovratnih sredstava. Sredstva su obezbeđena iz Programa podrške Vlade Srbije sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz učešće države u ekonomsko – finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2019. godini.   Novčana sredstva, u ukupnom iznosu od 667 miliona dinara, dobilo je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zemljoradnička zadruga „Veljko Lukić Kurjak“ dobila 15 miliona dinara

  Zemljoradnička zadruga „Veljko Lukić Kurjak“ iz Lukićeva dobila je 15 miliona dinara bespovratnih sredstava. Sredstva su obezbeđena iz Programa podrške Vlade Srbije sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz učešće države u ekonomsko – finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2019. godini.

   

  Novčana sredstva, u ukupnom iznosu od 667 miliona dinara, dobilo je 58 zadruga, između ostalog i Zemljoradnička zadruga „Veljko Lukić Kurjak“. Ugovor o dodeli sredstava je, sa predstavnicima lokalnih samouprava i zadruga, potpisao ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

   

  U ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić. U ime ZZ „Veljko Lukić Kurjak“ potpis na ugovor je stavio direktor Čedomir Spasojević.

   

  Pročitajte još: Opština Sečanj dodeljuje podsticajna sredstva poljoprivrednicima

   

  Krkobabić je istakao da je projekat pod nazivom „500 zadruga u 500 sela“ premašio sva očekivanja. Kako je naveo, on je vratio poverenje u zadrugarstvo u Srbiji.

   

  – Danas imamo koncept zadrugarstva koji se oslanja na evropski i predstavlja imperativ razvoja. Naš interes je da zadrugarstvo predstavlja proces koji se neće zaustavljati. Očekujemo da u narednom periodu ovo bude ključna tema Srbije. Hoćemo i moramo da zaustavimo pražnjenje naših sela. Samo tamo gde imamo jaku i dobro pozicioniranu zadrugu možemo da kažemo da će to selo živeti i opstati – izjavio je Krkobabić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda