• POVRTARI ZABRINUTI: Dospevaju rasadi, ali kome i kako ih prodati

  U plastenicima Janoša Balinta iz Mihajlova za desetak dana dospevaju rasadi paradajza, paprike, patlidžana i celera. Rasad je u odličnom stanju, ali Janoša brine kako će ga prodati.   – Ovako nešto nikada nismo doživeli i stvarno sam zabrinut. Za desetak dana trebalo bi da počnemo intenzivnu prodaju rasada na pijacama a, uz nadu da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  POVRTARI ZABRINUTI: Dospevaju rasadi, ali kome i kako ih prodati

  U plastenicima Janoša Balinta iz Mihajlova za desetak dana dospevaju rasadi paradajza, paprike, patlidžana i celera. Rasad je u odličnom stanju, ali Janoša brine kako će ga prodati.

   

  – Ovako nešto nikada nismo doživeli i stvarno sam zabrinut. Za desetak dana trebalo bi da počnemo intenzivnu prodaju rasada na pijacama a, uz nadu da će pijace biti otvorene, pitanje je koliko će biti kupaca. Jer, naše mušterije su uglavnom penzioneri, a onda i oni mlađi koji su sadili povrće na vikendicama van grada, što je sada sve neizvodljivo. Najviše sam, na primer, rasada prodavao na vašaru u Bašaidu, a sada nema ni vašara. Uložili smo mnogo, radili mnogo, a pitanje je kako će se završiti. Spreman sam da rasad nosim i na kućnu adresu samo ako bude interesovanja. Nadamo se svi da će se krajem aprila situacija popraviti. Mi smo u stanju da do tog vremena održimo rasad – kaže za portal zrenjaninski.com Janoš Balint.

   

  Pročitajte još: Održana licitacija za zakup poljoprivrednog zemljišta u Novom Bečeju

   

  Janoš u plastenicima ima i rotkvice koje bi trebalo da dospeju za katolički Uskrs. Njegova koleginica sa pijace, kaže Janoš, ima 4.000 komada zelene salate koju jako teško može da proda.

   

  – Mušterija je malo, a salata ne može dugo da stoji. Stvarno je teško – ističe Balint.

   

  povrće u plastenicima

   

  I u plastenicima poljoprivrednog gazdinstva Balanji radovi u punom jeku

   

  U preduzeću „Carska bašta“ iz Mužlje uskoro bi trebalo da počne rasađivanje crvene paprike na 12 hektara. Na jednom hektaru treba da se rasade kornišoni. To je ugovorena proizvodnja. Sve ostalo ide svojim tokom.

   

  – Za povrtare sada počinju udarni poslovi. Živimo od proizvodnje i isporuke naših proizvoda velikim lancima. Pooštrili smo mere zaštite na svakom radnom mestu, slušamo sve preporuke i nadamo se najboljem. Jer, od naše proizvodnje ne zavisi samo naša firma i zaposleni nego i snabdevanje građanstva – ističe Đula Madaras, iz „Carske bašte“.

   

  Pročitajte još: Javno nadmetanje za zakup poljoprivrednog zemljišta biće na stadionu

   

  Radovi su u punom jeku i u plastenicima poljoprivrednog gazdinstva Balanji iz Lukinog Sela, koje se bavi proizvodnjom organskog povrća.

   

  – U plastenicima su nam dospeli mladi beli i crni luk, spanać, rotkvice… Za desetak dana će i mladi krompir. Naše povrće prodajemo i dalje tri puta nedeljno na novobeogradskoj pijaci, a starim mušterijama nosimo i na kućni prag. Spremni smo i za kućnu dostavu u Zrenjaninu – navodi Šandor Balanji.

   

  Povrtari se nadaju da će se situacija u dogledno vreme stabilizovati i da će u zelenim plodovima povrća naši građani moći da uživaju kao što je to bilo i prethodnih godina.

   

  povrće u plastenicima

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda