• Zrenjaninu milion dinara za projekat unapređenja lokalnog razvoja

    Grad Zrenjanin dobio je milion dinara na konkursu za sufinansiranje izrade planova razvoja jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine. Konkurs je raspisao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.   U ime Grada Zrenjanin, ugovor o dodeli ove subvencije danas je u Novom Sadu potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninu milion dinara za projekat unapređenja lokalnog razvoja

    Grad Zrenjanin dobio je milion dinara na konkursu za sufinansiranje izrade planova razvoja jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine. Konkurs je raspisao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

     

    U ime Grada Zrenjanin, ugovor o dodeli ove subvencije danas je u Novom Sadu potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Žitelji deset naseljenih mesta biraju nova mesna rukovodstva

     

    Nadležni pokrajinski sekretar Aleksandar Sofić kazao je da su ugovori, vredni ukupno 34 miliona dinara, uručeni predstavnicima 36 vojvođanskih gradova i opština, koji su pravo na sredstva ostvarili na osnovu pomenutog konkursa.

     

    saša santovac potpisao ugovor

     

    U saopštenju Pokrajinske vlade, dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com, navodi se da se aktivnosti na projektima lokalnih samouprava, kojima su odobrena bespovratna sredstva, odnose na izradu i realizaciju planova razvoja, odnosno osnovnog strateškog dokumenta kojim treba da se definišu prioritetni ciljevi za razvoj lokalnih samouprava.

     

    – Važno je naglasiti da su planovi razvoja hijerarhijski najviši dokumenti razvojnog planiranja. Oni na lokalnom nivou sadrže dugoročne planske projekcije za period od najmanje sedam godina – poručio je sekretar Aleksandar Sofić.

     

    On je apelovao da se prilikom njihove izrade uzmu u obzir i stručno obrade svi ključni aspekti društveno-ekonomske i razvojne politike uz optimalno korišćenje budžetskih sredstava. To je potrebno učiniti u cilju obezbeđenja održivog rasta i razvoja, dodao je on.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na nivou jedinica lokalne samouprave predviđena je zakonska obaveza usvajanja lokalnih planova razvoja u skupštinama gradova i opština. Oni po formi i sadržini, a naročito po ciljevima i merama, moraju biti usaglašeni sa višim nivoima razvojnog planiranja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika