• ZRENJANINSKI LIGAŠI TRAŽE DA SE POMOGNE POLJOPRIVREDNICIMA

  ZRENJANIN – Zrenjaninska filijala Lige socijaldemokrata Vojvodine traži od gradskih vlasti da saniraju posledice suše na teritoriji našeg grada.     -Suša je izazvala ogromne štete po useve kukuruza, soje, suncokreta i procenjuje se da će rod biti do 70 posto manji nego prošle godine. Prouzrokovane su negativne posledice po poljoprivrednike, koji ionako nemaju podršku […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZRENJANINSKI LIGAŠI TRAŽE DA SE POMOGNE POLJOPRIVREDNICIMA

  ZRENJANIN – Zrenjaninska filijala Lige socijaldemokrata Vojvodine traži od gradskih vlasti da saniraju posledice suše na teritoriji našeg grada.

   

  ligaši lsv

   

  -Suša je izazvala ogromne štete po useve kukuruza, soje, suncokreta i procenjuje se da će rod biti do 70 posto manji nego prošle godine. Prouzrokovane su negativne posledice po poljoprivrednike, koji ionako nemaju podršku države, ali i po sve ostale građane.

   

  Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da gradske vlasti imaju obavezu da saniraju posledice izazvane sušom – poručuje mr Dejan Čapo, predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina i ističe da Grad može na nekoliko načina da pomogne poljoprivrednicima.

   

  -Jedan od načina je da otpiše porez na imovinu za poljoprivredno zemljište za ovu godinu, budući da više nije u obavezi da namenski troši sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta. Predlažemo da se plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta odloži za sledeću godinu, kako bi se poljoprivrednicima ostavilo vremena da obezbede sredstva.

   

  Smatramo i da je neophodno da se povećaju subvencije po hektaru. Tražimo da se omogući nabavka nafte i semenskog materijala po povoljnijim cenama – naglašava Čapo. On dodaje da cene zakupa državne zemlje treba prilagoditi nastaloj situaciji, ali i obeštetiti poljoprivrednike.

   

  -Očekujemo da gradska vlast preduzme navedene korake u najkraćem mogućem roku i pokaže odgovornost prema građanima – zaključuje Čapo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika