• ZRENJANINSKE DEMOKRATE REAGUJU ZBOG PRAVILNIKA O AFLATOKSINU U MLEKU

  ZRENJANIN – Ogranak Demokratske stranke u Zrenjaninu reaguje povodom pravilnika koji određuje dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku, čija gornja granica je pre dve nedelje utvrđena na 0,25 mikrograma po litru.     „Mora se staviti upozorenje na mleko koje ima povišen nivo aflatoksina. Evropska unija nije proizvoljno osmislila svoje standarde i svaki roditelj treba da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZRENJANINSKE DEMOKRATE REAGUJU ZBOG PRAVILNIKA O AFLATOKSINU U MLEKU

  ZRENJANIN – Ogranak Demokratske stranke u Zrenjaninu reaguje povodom pravilnika koji određuje dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku, čija gornja granica je pre dve nedelje utvrđena na 0,25 mikrograma po litru.

   

  demokrate

   

  „Mora se staviti upozorenje na mleko koje ima povišen nivo aflatoksina. Evropska unija nije proizvoljno osmislila svoje standarde i svaki roditelj treba da zna kada kupuje mleko za sebe i svoju decu, da li kupuje ono isto mleko koje bi kupio i roditelj u Nemačkoj.“

   

  „Drugi razlog, koji indirektno utiče na sve nas i direktno na naše sugrađane koji žive od prodaje mleka, jeste da država mora nešto da učini, a da to nije ukidanje standarda svake godine. Na kratke staze, to je korišćenje zdravih zaliha od prošle godine (ako uopšte imamo rezerve), a na duge pomoć da se domaći mlekari prilagode evropskim standardima. Ako vlastima i nije jasno šta treba učiniti, sigurni smo da bi im Goran Ješić vrlo rado pojasnio“, poručuju zrenjaninske demokrate.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika